ponedjeljak, 4. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

POGINULA 17 - GODIŠNJAKINJA

„Nitko nije shvatio odmah što se događa. A onda smo vidjeli tijelo na tlu…“

Autor: Toni Perinić

02.10.2023. 12:49
„Nitko nije shvatio odmah što se događa. A onda smo vidjeli tijelo na tlu…“

Foto: Mateo Levak/NLKako smo ranije izvijestili, u tragičnoj nesreći koja se jučer u 18.59 sati dogodila na odmorištu Sokolac u Lici, smrtno je stradala 17 – godišnja djevojka iz okolice Benkovca. Nju je, prema policijskom izvješću, prilikom pomicanja autobusa na poziciju za točenje goriva, udario 44 – godišnji vozač. Poginula djevojka je išla kao pratnja jednoj nogometašici na ogled  ŽNK-a Vrčevo i ŽNK-a Pregrada.


Nogometašice iz kluba na ispitivanju su u policiji bile do tri sata ujutro, a tek su u ranim jutarnjim satima stigle svojim kućama. Kako nam pričaju, vožnja prema odredištu, odnosno Pregradi je prošla uredno, kao i na povratku, do kobnog odmorišta Sokolac, nekadašnjeg Brinja.


– Iz Zadra smo autobusom KK Zadar krenuli u ranim jutarnjim satima, vožnja je uistinu bila ugodna. Družili smo se u busu i smijali, vladala je odlična atmosfera. Na utakmici u Pregradi za naš klub je prvi put zaigrala djevojka iz okolice Benkovca, koja je sa sobom povela prijateljicu, pričaju nam utučene nogometašice, svjedokinje strašne tragedije. Povratak je bio u kasnim popodnevnim satima, a kako bi se malo odmorili, stali su na odmorištu u Ličko – senjskoj županiji, koje je oko sat i pol vremena udaljeno od Zadra.


Autobus koji je pregazio maloljetnicu, foto: NK Zadar/X.com
– Većina putnika je izašla iz autobusa, a ostale su naša nova članica i njezina prijateljica. Mi smo se raspršile uokolo, neke u trgovinu, a neke u wc. U jednom trenutku, čuli smo žamor i ljude kako glasno pričaju, ali nitko nije odmah shvatio što se događa. Krenule smo prema autobusu i vidjele tijelo na tlu, kroz suze će grupa djevojaka, koje nakon strašnog događaja nisu spavale niti minute


– Na ispitivanju smo bile do ranih jutarnjih sati, a tek smo oko sedam stigle u Zadar s nogometašima HNK Zadar. Strašan i tužan događaj koji ćemo pamtiti zauvijek, govore za kraj.