Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

napad bez povoda

Nasilnik koji je u Splitu napao Zadrane još uvijek na slobodi!

Autor: Hina

17.02.2024. 15:22
Nasilnik koji je u Splitu napao Zadrane još uvijek na slobodi!

Foto: Luka JeličićO eventualnom istražnom zatvoru za 37- godišnjeg nasilnika koji je prije sedam dana bez povoda na splitskoj Sirobuji napao troje mladih Zadrana u automobilu, odlučivat će se u ponedjeljak. Kako se doznaje, već je određeno da će se ročište održati prvog dana sljedećeg tjedna, te je poziv uručen osumnjičenom koji je i dalje na slobodi.


Osumnjičeni je prošlog vikenda bio nasilan prema djevojci i dvojici mladića koji su se nalazili u Renault Cliu na Sirobuju kod autopraone. Bio je u društvu još jednog muškarca, te zatražio od Zadrana da otvore vrata vozila, a kad to nisu htjeli, tukao im je i razbijao vozilo. Tada je djevojka pokrenula automobil nakon čega se 37- godišnjak svojim BMW- om zabio u Clio. Cijeli je napad snimljen i objavljen, a policija je nakon uhićenja protiv počinitelja podnijela tri kaznene prijave, te ga pustila na slobodu.


Nakon objave snimke u javnosti, državno je odvjetništvo zatražilo istražni zatvor, no u subotu se o tome nije odlučivalo već će se to odraditi u ponedjeljak.
Splitska je policija pod pritiskom javnosti naknadno utvrdila propuste u postupanju svojih kolega zbog čega dvojicu policajaca čeka disciplinski postupak, dok je načelnik Druge policijske postaje smijenjen.