ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

PUŠTENI NA SLOBODU

Nasilni maloljetnici pušteni na slobodu

Autor: Hina

02.04.2024. 14:40
Nasilni maloljetnici pušteni na slobodu

Foto: Luka JeličićTri maloljetnice i maloljetnik koji se dovode u vezu sa snimkom što je 30. ožujka objavljena na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi da psihički i fizički zlostavljaju maloljetnicu, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u policiji predani su pritvorskom nadzorniku, a potom su pušteni na slobodu.


Splitsko-dalmatinska policija je izvijestila da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je četvero maloljetnika na štetu maloljetnice počinilo veći broj kaznenih djela od nasilničkog ponašanja, prijetnje i iznude, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, do povrede privatnosti djeteta i povrede djetetovih prava.


“Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja utvrđena ​je osnovana sumnja o počinjenju kaznenih djela u ožujku 2024. godine na štetu druge oštećene maloljetne osobe te je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne osobe od kojih je jedna počiniteljica i u gore navedenom događaju”, kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.
Dodao je kako je utvrđena sumnja da je “na štetu jedne maloljetne osobe ostvarila obilježja kaznenih djela nasilničkog ponašanja i prijetnje, dok je druga osoba, u dobi djeteta, ostvarila obilježja kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, a s obzirom na dob, protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti podneseno opće posebno izvješće​”.


Policija je zahvalila građanima koji nisu dijelili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmjenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji.


Samo on-line aplikacijom Red Button u posljednja tri dana zaprimljeno je više od 1100 prijava građana.​ U suzbijanju nasilja među i nad mladima policija će, kao i u ovim slučajevima, žurno poduzimati mjere u cilju zaštite žrtava i sprječavanja daljnjeg nasilničkog ponašanja procesuiranjem počinitelja​, poručili su.