Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

pu zadarska

Nakon dojave o provali na otoku policija istog dana uhitila osumnjičenog muškarca

Autor: K.E.

20.04.2023. 10:00
Nakon dojave o provali na otoku policija istog dana uhitila osumnjičenog muškarca

Foto: PU zadarskaPolicijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta te kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Nakon što je policija u ponedjeljak, 17. travnja u prijepodnevnim satima zaprimila prijavu od oštećenog 74-godišnjeg hrvatskog državljanina kako je nepoznati počinitelj istog dana u jutarnjim satima na Dugom otoku, na području Općine Sali provalio u njegovu garažu iz koje je otuđio dvije ribarske mreže s pripadajućim  konopcima, vršu za ribolov te željezne boće, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su planiranom akcijom i ciljanim postupanjem na teritorijalnom području, na Dugom otoku istog dana u večernjim satima u automobilu zadarskih registarskih oznaka uočili muškarca koji se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela.


Daljnjim postupanjem prema vozaču u dobi od 47 godina kod njega su pronađeni otuđeni predmeti te je pronađeno i oko 61,79 grama droge amfetamin pakirano u više pojedinačnih pakiranja,  manja količinu tableta Subotex i Normabel te oko 0,55 grama droge Metamfetamin.
Policija je pronađene predmete i drogu oduzela te uhitila 47-godišnjaka, nad kojim je u prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje.


Temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi na području Dugog otoka, gdje je pronađena brodica s vanbrodskim motorom 29-godišnjeg vlasnika, koja je otuđena u vremenu od 12. do 17. travnja ove godine iz dvorišta kuće u Zadru na području Dikla. Pronađena brodica s vanbrodskim motorom je vraćena vlasniku.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 47-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru u redovnom postupku podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teške krađe, Krađe te Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.