Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

pu zadarska

Na širem zadarskom području proizvodili i prodavali drogu

Autor: K.E.

19.04.2023. 09:37
Na širem zadarskom području proizvodili i prodavali drogu

Foto: NL

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije proveli su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina u dobi od 32, 30 i 23 godina, koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Tako se 32-godišnjaka i 23-godišnjaka sumnjiči da su u cilju da se nepripadno materijalno okoriste prodajom droge na ilegalnom tržištu, u proteklom razdoblju od početka veljače ove godine, na širem zadarskom području prema krajnjim kupcima u najmanje 25 navrata izvršili preprodaju droge amfetamin u pojedinačnim količinama od 1 do 40 grama.


Također, 23-godišnjaka se sumnjiči da je u veljači ove godine na širem biogradskom području posredovao u preprodaji droge amfetamin između 30-godišnjaka i krajnjeg kupca.


U sklopu kriminalističkog istraživanja, na širem biogradskom području izvršena je pretraga doma  i drugih prostorija koje koristi 32-godišnji osumnjičenik kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 368,1 grama droge amfetamin, oko 1,6 grama droge marihuana, oko 1 gram droge hašiš te dvije digitalne vage za precizno mjerenje.


Protiv svih troje osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i prometa drogama, opisano u čl.190. st.2. Kaznenog zakona, te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.