Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nesreća kod Karlobaga

Motociklist (21) izgubio kontrolu nad motorom i sletio s ceste, prevezen je u OB Zadar

Autor: A.Š.F.

28.08.2023. 09:53
Motociklist (21) izgubio kontrolu nad motorom i sletio s ceste, prevezen je u OB Zadar

Foto: Sergej Dreschler/NLNa području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirana je 21 prometna nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i tri lakše ozlijeđene osobe.


Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je osoba teško ozlijeđena, a dogodila se jučer, 27. kolovoza 2023. godine u 10,00 sati na dionici državne ceste broj 8, na području Karlobaga, kada je 21-godišnjak iz Solina upravljao motociklom splitske registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja u lijevom zavoju izgubio nadzor nad motociklom, gdje vozač i motocikl padaju na kolnik te slijeću udesno na makadamsko ugibalište. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.


Vikend na prometnicama


Tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene evidentirane su na području Senja, Karlobaga i Novalje. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (5), Korenice (4), Novalje (3) Karlobaga (1) i Senja (1).
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 96 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 27. kolovoza, u Gospiću, kod 34-godišnjaka iz Gospića  (1,54 g/kg).