Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

huligan

Jedan od napadača u Vukovaru bio je pritvoren u Grčkoj

Autor: Hina

10.01.2024. 10:20
Jedan od napadača u Vukovaru bio je pritvoren u Grčkoj

Foto: Marko Prpić/PIXSELLJedan od napadača privedenih u Vukovaru bio je pritvoren u Grčkoj, neslužbeno doznaje Večernji list iz pouzdanih izvora. Također, postoji vjerojatnost da je i još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama.


Brutalno premlaćivanje 15-godišnjaka dogodilo u središtu grada 6. siječnja, i to oko 22.30 sati, poslije čega je nekoliko mladića palo u nesvijest od ozljeda. Ozlijeđeni su prevezeni u KBC Osijek na daljnje liječenje. Uhićenom 23-godišnjaku određen je istražni zatvor, a jučer su u Policijsku postaju Vukovar privedene još tri muške osobe koje se dovode u vezu s napadom, navodi dnevnik.


Šef vukovarske policije Vlado Božić u razgovoru za RTL Danas otkrio je da su napadači na mladiće u centru Vukovara, pronađeni u apartmanu. Policija je utvrdila i da su pripadnici navijačke skupine. Koje, nije želio precizirati.
– U potrazi za osobama koje se povezuju s ovim kaznenim djelom sudjelovali su svi rodovi vukovarske policije. Zatekli smo ih u apartmanu u Vukovaru, privedeni su u policijsku postaju. U tijeku je kriminalističko istraživanje, za jednom osobom još tragamo. Svi oni su od ranije poznati policije.


Višestruko puta su prijavljivani za više kaznenih djela i prekršaja. Pogotovo s kaznenim djelima s elementima nasilje, između ostalog i tučnjava. Utvrđeno je da pripadaju određenoj navijačkoj skupini”, rekao je Božić, a je li riječ o Bad Blue Boysima – nije otkrio.


Da između sudionika napada u Vukovaru postoji veza sa skupinom koja je boravila u grčkim zatvorima natuknuo je i premijer Andrej Plenković kazavši kako ta opcija nije isključena te osudio nasilje.


Boravak hrvatskih državljana u grčkim zatvorima, dok su trajale istražne radnje, pokazao je, uz druge, veliku slabost tamošnjeg sistema – predugo čekanje prije odluke o optužnici. Stoga bi i hrvatsko pravosuđe trebalo izbjeći takvu lošu praksu i što prije procesuirati ne samo uhićene u Vukovaru, nego i druge pritvorenike.


Time se, između ostalog, uz poštivanje ljudskih prava, šalje i poruka javnosti da se sva djela nasilja uzimaju za ozbiljno i da se njima institucije žele baviti, ali i pokazati sudačku hrabrost koja zna nedostajati u nekim slučajevima, Sandra Veljković, Branimir Bradarić