Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Napad huligana u BiH

"Horda zla" u Širokom Brijegu pretukla trojicu mladića

Autor: Hina

27.11.2022. 18:37

Foto: iStockSkupina huligana iz navijačke skupine ‘Horde zla’ iz Sarajeva pretukla je trojicu mladića u Širokom Brijegu tijekom noći na nedjelju, oštetivši i dva vozila, u još uvijek nerasvijetljenom incidentu koji se dogodio dok se ne odigravaju utakmice u domaćem nogometu zbog Svjetskog prvenstva.


Incident je policiji prijavljen nešto prije ponoći nakon što su trojica mlađih Širokobriježana zatražila pomoć liječnika u Domu zdravlja nešto prije ponoći.


Oni su zadobili tjelesne ozljede u napadu koji se dogodio na području toga grada. Policiji su rekli kako ih je napala skupina od sedam Sarajlija. Tijekom izgreda oštećena su i dva automobila.
Huligani, za koje se utvrdilo da su u pitanju pripadnici navijačke skupine ‘Horde zla’ nogometnog kluba Sarajeva su brzo pobjegli s mjesta incidenta, a nakon dojave policije pronađeni su na području Mostara. Uhićeni su u objektu koji koriste navijači mostarskog prvoligaša Veleža.


Tijekom jutra sedam izgrednika je izručeno Tužiteljstvu Županije zapadnohercegovačke koje će odlučiti o daljem postupanju.


Prigodom uhićenja policija je u vozilima nasilnika pronašla više teleskopskih palica, suzavaca, nož, kape, potkape i druge predmete koje su koristili za vrijeme incidenta.


Incidenti između navijačkih skupina, i to najčešće nacionalno motivirani, česti su za vrijeme nogometnih susreta u Bosni i Hercegovini.


Incident iz Širokog Brijega se dogodio u vrijeme nogometne stanke lokalnih klubova u BiH zbog održavanja Svjetskog prvenstva u Katru.