Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NOVA SRAMOTA

Potukli se BBB i Torcida u središtu Zagreba

Autor: Zadarski list

30.10.2022. 19:01
Potukli se BBB i Torcida u središtu Zagreba


U centru glavnog grada došlo je do makljaže između pripadnika BBB-a i Torcide. Iz PU Zagrebačke je rečeno kako su policajci na terenu da sprječe daljnje nerede.


Na snimkama s društvenih mreža jasno se mogu vidjeti baklje, palice i ostala razna sredstva. Isto tako, jedan od huligana ostao je ležati na cesti.


Torcida je stigla u Zagrebu povodom gostovanja Hajduka u Kranjčevićevoj ulici kod Lokomotive u sklopu 15. kolo SuperSport nogometne lige.
Ovu utakmicu policija je proglasila utakmicom visokog rizika, pa je velik broj policajaca “okupiralo” prostor oko stadiona u Kranjčevićevoj.


Iz zagrebačke policije još se nisu detaljnije oglasili o ovom incidentu, ali su poručili da su još ranije jutros spriječili veliku tučnjavu Boysa i Torcide u Novom Zagrebu.


“Jutros oko 10 sati građani su dojavili policiji o okupljanju osoba u Parku mladenaca u Sloboštini koje su maskirane te imaju bejzbolske palice, prenio je Novi list.


Po dojavi policijski su službenici dolaskom na mjesto događaja uočili više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima.


Foto Policijska uprava zagrebačka


 


Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena je u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta.


Na mjestu događaja policijski su službenici pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene.


Kroz ovakvo postupanje policije spriječen je mogući planirani sukob u kojem su svi oni trebali sudjelovati”, priopćila je policija.