Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PU ZADARSKA

FOTO U kući u Privlaci eksplodirala plinska boca, ozlijeđena ženska osoba

Autor: Toni Perinić

04.12.2022. 17:46
FOTO U kući u Privlaci eksplodirala plinska boca, ozlijeđena ženska osoba

Foto: Toni PerinićSnažna eksplozija nešto iza 17 sati, uznemirila je danas mještane Privlake. Naime, u obiteljskoj kući, u predjelu Sebačevo došlo je do eksplozije plinske boce, koja je pak izazvala požar. Prema riječima susjeda, u kući se u trenutku nemilog događaja nalazila starija žena, koja je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar.– U 17.07 sati dobili smo dojavu da je u kući na području Privlake eksplodirala plinska boca. Na teren su upućene sve službe – policija, hitna i vatrogasci, kratko su nam kazali iz OKC-a Policijske uprave zadarske. Vatrogasci su satima kasnije sanirali požarište, a materijalna šteta je velika. Policija će sutra na mjestu događaja obaviti očevid, kako bi se službeno utvrdio uzrok eksplozije i nastalog požara.

Podsjetimo, slična situacija dogodila se prije nešto manje od mjesec dana u Preku na otoku Ugljanu. Tad je eksplozijom plina jedna kuća u potpunosti srušena, dok je deset okolnih oštećeno.


Stručnjaci naglašavaju kako je bitno pravilno rukovanje plinom, odnosno savjetuje se redovito mijenjanje brtvila između boce i redukcijskog ventila te priključne cijevi između trošila i plinske boce. Bitno je i poslije uporabe zatvoriti ventil na boci.