Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Teške malverzacije

Dolijao prevarant: 57-godišnjak varao s nekretninama, krivotvorio dokumente

Autor: Portal ZL

27.10.2023. 15:21
Dolijao prevarant: 57-godišnjak varao s nekretninama, krivotvorio dokumente

Foto: Vedran Karuza/NLPolicijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprava i prijevare. Sumnja se da je krivotvorenjem dokumentacije te prijevarom na štetu kupaca nekretnina pribavio protupravnu imovinsku korist, koje se procjenjuje na oko 187 tisuća eura.


Tako ga se sumnjiči da je proteklih godina, od 2018. godine, od dva hrvatska državljana u dobi od 70 i 34 godine, na ime kupnje stana u stambenom objektu na području Zadra u više navrata primio novčani iznos, držeći iz u zabludi kako su postali vlasnici stanova, dok su vlasništvo nad nekretninama stekle treće osobe.


Nadalje, sumnjiči ga se kako je izradio lažnu dokumentaciji o kupoprodaji nekretnina te drugu krivotvorenu poslovnu dokumentaciji koju je predočio kao pravu, a sve u cilju dovođenja u zabludu oštećenih te pribavljanja protupravne  imovinske koristi.
Osumnjičeni 57-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog sumnje u kaznena djela Krivotvorenje isprava i Prijevare je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


U odnosu na druge oštećene osobe te moguće počinitelje kaznenih djela, policija i dalje nastavlja kriminalističko istraživanje.