Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prema prijedlogu ŽDO-a

66-godišnjaku osumnjičenom za silovanje maloljetnice određen istražni zatvor

Autor: K.E.

23.09.2023. 16:41
66-godišnjaku osumnjičenom za silovanje maloljetnice određen istražni zatvor

Foto: Arhiva ZLŽupanijsko državno odvjetništvo u Zadru je 22. rujna 2023. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1957.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz čl.166. st. 1. u svezi čl. 158. st. 1. Kaznenog zakona, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz čl. 158. st. 2. KZ-a, zadovoljavanja pohote pred djetetom iz čl. 160. st. 1. KZ-a, priopćio je DORH.


Županijsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od trideset dana.


Podsjetimo, zadarska je policija jučer uhitila muškarca sa zadarskog područja zbog teškog slučaja pedofilije koji se navodno događao tijekom više godina. Slučaj je posebno osjetljiv zbog maloljetne žrtve, djevojčice koja je bila seksualno zlostavljana od svoje šeste do jedanaeste godine života.
Kako doznajemo, obitelj djevojčice je živjela u kući 66-godišnjaka u najmu. Djevojčica je dugo godina šutjela o zlostavljanju, a požalila se školskom psihologu koji je alarmirao cijeli sustav. Roditelji nisu posebno obraćali pažnju na muškarca zbog njegove dobi, a s njim su čak djevojčicu puštali u šetnju.