Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

u marini borik

48-godišnjak se sumnjiči za provale u tri jedrilice

Autor: K.E.

09.10.2023. 12:12
48-godišnjak se sumnjiči za provale u tri jedrilice

Foto: PU zadarskaPolicijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za tri provale u jedrilice. Naime, provodeći kriminalističko istraživanje u svezi kaznenih djela provala u jedrilice, počinjenih na području Zadra na štetu stranih državljanina, policijski službenici su 04. listopada 2023. godine u Zadru na predjelu Bilog Briga zatekli žensku osobu koja je upravljala električnim biciklom za kojeg je postojala sumnja da se radi o predmetu kaznenog djela.


Bicikl je privremeno oduzet te je daljnjim provjerama utvrđeno kako je navedeni bicikl otuđen s jedrilice,  na štetu državljanina Bosne i Hercegovine.


Nadalje, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, policijski službenici su u službene prostorije doveli 48-godišnjeg hrvatskog državljanina nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je na području Zadra provedena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičenik koristi gdje je pronađena razna brodska oprema te još jedan električni bicikl.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 48-godišnjaka se sumnjiči da je u periodu od siječnja do ožujka ove godine u Zadru na Obali kneza Domagoja provalio u jedrilicu na vezu, u vlasništvu državljanina Bosne i Hercegovine, odakle je otuđio dva električna bicikla te raznu brodsku opremu i alat vrijednosti više tisuća eura.


Također ga se sumnjiči da je u periodu od kraja rujna prošle godine do travnja ove godine u Zadru na Obali kneza Domagoja na vezu, provalio u dvije jedrilice u vlasništvu dvojice državljanina Austrije, odakle je otuđio raznu brodsku opremu ukupne vrijednosti oko 6 tisuća eura.


Pronađeni predmeti biti će vraćeni vlasnicima, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 48-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog tri kaznena djela Teška krađa.