Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

46-godišnjak prijevarom oštetio vlasnike građevinskih zemljišta na zadarskom području 

Autor: Portal ZL

14.12.2023. 14:19
46-godišnjak prijevarom oštetio vlasnike građevinskih zemljišta na zadarskom području 

Foto: PU zadarska

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u ZadruPolicijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prijevare.


Sumnja se da je u vremenu od veljače 2021. do prosinca 2022.godine na prijevaran način oštetio 67-godišnju hrvatsku državljanku, vlasnicu zemljišta na zadarskom području.


Naime,  osumnjičeni je u nakani da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist s vlasnicom zemljišta sklopio ugovor o ustupanju njenog zemljišta, na kojem će izgraditi stambeni objekt, u kojem će vlasnici  pripasti jedna stambena jedinica.
Potom je održavajući je u cijelo vrijeme u zabludi od iste primio i novčani predujam za pripremne radove, koje nije niti započeo da bi na kraju krajem 2022.godine zemljište prodao trećim osobama.
Na taj način je oštetio 67-godišnjakinju za iznos od preko 38 tisuća eura.
Također ga se sumnjiči da je u svibnju 2022.godine temeljem punomoći vlasnika posredovao u kupoprodaji zemljišta na širem zadarskom području, na ime čega je od dvoje njemačkih državljana primio novčani predujam od 5 tisuća eura kojeg nije vratio već ga je zadržao za sebe.


Nadalje, isto tako ga se sumnjiči da je u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi od njemačkih državljana primio i novčani predujam na ime ishođenja dokumentacije te izgradnje pripremnih radova na navedenom kupljenom zemljištu, a potom ih održavao u zabludi oko realizacije dogovorenog na koji način je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist od još preko 2 400 eura.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijevara dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.