Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Od četvrtka proba državne mature

Autor:

30.03.2009. 22:00
Od četvrtka proba državne mature


Procedura je standardizirana za sve srednje škole pa tako i za nas. Moram reći da je odaziv učenika iznad naših očekivanja, što ukazuje na apsolutno razvijenu svijest o potrebi obrazovanja kod naših učenika, rekao je Davor Vidaković, ravnatelj srednje Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru


Od četvrtka kreće provedba probne državne mature u trećim razredima gimnazija i četverogodišnjih srednjih strukovnih i umjetničkih škola.
Učenici gimnazija i četverogodišnjih strukovnih škola 2. travnja pišu prvi dio ispita iz hrvatskoga jezika i to pisanjem eseja, a u petak i ponedjeljak će pisati ispit iz stranih jezika.
 – Procedura je standardizirana za sve srednje škole pa tako i za nas. Moram reći kako je odaziv učenika iznad naših očekivanja što ukazuje na apsolutno razvijenu svijest o potrebi obrazovanja kod naših učenika, rekao je Davor Vidaković, ravnatelj srednje Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru.
Žarko Grancarić, ravnatelj Prirodoslovno grafičke škole rekao je da su i njihovi učenici spremni za probu državne mature, koja bi ih trebala čekati sljedeće godine. On je dodao da će na probnom ispitu sudjelovati svi učenici trećih razreda njegove škole. I učenici Gimnazije Jurja Barakovića također spremno očekuju probu državne mature, ako je suditi prema riječima ravnatelja Josipa Sviličića. On je dodao da je pisanje eseja standardizirano te će učenici moći polagati dvije razine testa – osnovnu i višu.
Inače, ovo je prvi ciklus održavanja probnih ispita koji će se održavati do 22. svibnja. Rezultati ispita bit će dostavljeni učenicima nakon 30. lipnja.