Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Neodgovorno ponašanje

[VIDEO] Tijekom WRC Rallyja izbila tučnjava na cesti, tragedija izbjegnuta za dlaku

Autor: Portal ZL

23.04.2023. 15:54
[VIDEO] Tijekom WRC Rallyja izbila tučnjava na cesti, tragedija izbjegnuta za dlaku

Foto: Igor Kralj/PixsellDramatična snimka tučnjave na cesti, tijekom održavanja WRC Rallyja, pojavila se na društvenim mrežama. Na njoj se vidi naguravanje, prijetnje, a u jednom trenutku je više muškaraca završilo na asfaltu i hrvalo se, a pritom je svakog trenutka na njih moglo naletjeti vozilo u utrci i to ogromnom brzinom, prenosi Novi list.


Tragedija je izbjegnuta doslovno pukom slučajnosti i nedostajalo je svega nekoliko sekundi da se rabijatni muškarci nađu pod kotačima jurećeg vozila.

Evo što su o tome napisali organizatori.


„Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase”, napisali su u Organizacijskom odboru WRC Croatia Rally 2023.