Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zabok za spas

Autor:

27.03.2009. 23:00
Zabok za spas

Foto: Filip BRALA



Pobjeda protiv Zaboka nam je imperativ i moramo ući u taj susret s mirnoćom i razumom i uz borbenost koju smo pokazali protiv Dubrave mislim da neće biti problema – kaže Žorž


Neumoljiv je taj ritam Lige za ostanak. Srijeda pa subota i nema se vremena za neke velike analize. Dapače, nema vremena ni za tugovati nad propuštenim, a košarkaši Borik-Puntamike u proteklom tjednu imali su i za čime. Prvo neugodan poraz od Alkara u Jazinama pa iznenadna smjena na klupi te gostovanje u Dubravi koje je na kraju ispalo još jedna nesretna priča za Puntamičane. Sve to past će u zaborav ako se uspije večeras svladati Zabok. Utakmica sa Zabokom na kraju je ispala jednom od najbitnijih ove sezone, jer eventualni poraz u toj utakmici zelene bi najvjerojatnije mogao koštati Prve lige. Shodno tome, Puntamičani večeras moraju nastaviti trend dobre igre iz Dubrave, a popravak se očekuje u napadačkom dijelu jer posljednja dva susreta su pokazali prisutnost određene šuterske krize. Jedan od najiskusnijih i ponajbolji igrač Puntamičana ove sezone Marko Žorž smatra da je došlo vrijeme da se sve okrene na bolje, a nema bolje prilike nego to učiniti  pobjedom protiv Zaboka.
– U Dubravi smo odigrali nelošu utakmicu, jer smo na njihovu terenu u pravilu znali loše odigrati. Vraćali smo se dva puta nakon zaostatka od 15 koševa, došli na kraju u priliku i pobijediti, ali treba imati neki put i sreće. Mi je nismo imali, što mi daje nadu da će nam se vratiti u nekoj drugoj utakmici – kaže Žorž.
Kako je kod vas i suigrača sjela ova iznenadna promjena na klupi tijekom tjedna?
– Bila je stvarno iznenadna, ali moram priznati da sam mišljenja kako će biti dobra promjena. Trener Plantak je uveo neke novine u trening, pogotovo u obrambenim dijelu. Sve u svemu, taj pozitivni šok promjenom trenera počeo je djelovati i skoro smo uspjeli pobijediti u Dubravi, što je malo tko očekivao. Radi se dobro na treninzima i mora nam se samo poklopiti da se malo uzdignemo iz ove rezultatske krize u koju smo upali.
Večeras vas očekuje sudbonosni susret sa Zabokom. Ta utakmica nosi veliki pritisak, a situacija je takva da vas poraz može dovesti u vrlo neugodnu poziciju?
– Pobjeda protiv Zaboka nam je imperativ i moramo ući u taj susret s mirnoćom i razumom i uz borbenost koju smo pokazali protiv Dubrave mislim da neće biti problema. Oni su nakon dugog perioda bez pobjede ušli u dobru formu, pojačali su se i izgledaju vrlo opasno. No, i dalje sam mišljenja da smo bolji od njih i nadam se da će se to i ostvariti na parketu večeras. Samo bih volio da nas dođe podržati veći broj publike nego inače, jer nam je svaka pomoć dobrodošla u ovim kriznim trenucima – za kraj je rekao Žorž.