Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Oaza nezavisne kulture

Autor: Nikola Markulin

03.03.2009. 23:00
Oaza nezavisne kulture

Foto: Vedran SITNICA



Jučer je na konferenciji za medije predstavljen program projekta “Artikultura” za ožujak. “Artikulturu” čini šest zadarskih udruga nezavisne kulturne scene. Programi se u suradnji sa “Zadar filmom”, odnosno “Callegro” centrom održavaju u dvorani bivše kinodvorane “Pobjeda”. Program koji je održan u veljači kod javnosti i medija pobudio je zanimanje i pozitivne reakcije. Novi program za mjesec ožujak predstavili su Sanja Peroš, voditelj komercijalnih poslova “Zadar filma” i Neno Pepić, koordinator programa “Artikulture” i član udruge Teatro Verdi.
Sanja Peroš je kazala kako je u veljači kroz projekt prošlo više od stotinu izvođača i oko 1500 gledatelja, što je, prema njezinim riječima, potvrda talenta skrivenog u Zadru.
Neno Pepić se složio kako “Artikultura” napreduje kako tjedni odmiču, te kako se nada podršci Grada i drugih institucija:
– Naravno da bez sinergije svih udruga koje sudjeluju u ovom projektu ne bi bilo ovakvog uspjeha, a važno je istaknuti ulogu “Callegro centra” koji nam je ustupio bivše kino “Pobjeda”. Dosadašnji programi pokazali su kako je ovaj projekt okrenut dvama profilima publike. Prvi čine mladi ljudi, a drugi oni koje zanima sfera nezavisne kulture. Pokazali smo da se uistinu malim sredstvima može generirati jedna mala, ali snažna nezavisna kulturna scena koja je sposobna djelovati u kontinuitetu. Kroz skoro vrijeme očekujemo uključivanje još nekolicine udruga i pojedinaca u ovaj projekt.


 ARTIKULTURA U VELJAČI


– 7. ožujka (21 sat) – “Stanje nacije”, Filip Šovagović, monodrama/performance.
– 12. ožujka (20 sati) – “Kao da je bilo nekad”, rock dokumentarac o kultnom novovalnom sastavu EKV (zapaženog uspjeha na prošlogodišnjem Zagreb film festivalu)/slušaonica novog vala.
– 13. ožujak (20 sati i 30 minuta) – “Predstava bez imena”, Treća skupina zemljopisnog rizika (ponovljena predstava (veljača) zadarske amaterske kazališne skupine odlično primljena od publike).
– 20. ožujak (20 sati i 30 minuta) – “Planine”, suvremeni ples, ZPA.
– 21. ožujak (20 sati) – “Minival vol. 1 – Dalmacija”, državno natjecanje novih bendova (organizira udruga Šigureca).
– 22. ožujak (14 – 21 sat) – “Art fusion – piknik na zatvorenom”, likovna umjetnost, glazba, ples, fotografija i književnost.
– 26. ožujak (20 sati i 30 minuta) – “Una muzica brutal”, suvremeni ples, Kazališna udruga Zalet.
– 28. ožujak (20 sati) – “Minival vol. 2 – Dalmacija”, državno natjecanje novih bendova.