Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Momčadski do nove domaće pobjede

Autor: Drago Bajković

13.11.2008. 23:00
Momčadski do nove domaće pobjede

Foto: Vedran SITNICA



Što se tiče momčadi sa Šubićevca smatram da je pokretač njihove igre Dražen Gović koji je jedno vrijeme proveo u Zadru. Naravno vrlo su neugodni Zec i Rodić, ali naći ćemo već lijeka kako ih zadržati, kazao je Ljubičić
Bez obzira na poraz u Gradskom vrtu čini se da raspoloženje među igračima Zadra nije splasnulo. Izabranici Ivice Datkovića poraz u Osijeku pripisuju lošem danu i pozivaju se na četiri utakmice prije u kojima nisu doživjeli poraz. Kako bilo da bilo sljedeća prepreka Zadra zvana Šibenik mora se preskočiti bez rušenja letvice. Tri boda za Zadar su imperativ koji po svaku cijenu moraju ispuniti. Jedino tako mogu se nadati približavanju ostalim momčadima na ljestvici, zaostatak je sada pet bodova za Cibalijom i Interom, nakon nedjelje u taboru prvoligaša sa Stanova nadaju se da će biti znatno manji.
– Nisam nastupio u Osijeku i teško je komentirati utakmicu u kojoj nisam igrao. Ostao sam u Zadru i utakmicu pratio preko TV-a. Inače, najteže mi je kada ne smijem nastupiti, a žarko bih želio na travnjaku pomoći suigračima. Smatram da smo imali loš dan koji što prije moramo zaboraviti i okrenuti se utakmicama koje slijede. Nadali smo se bodu u Osijeku, ali dogodio se poraz koji nas ne smije skrenuti s puta koji smo zacrtali. Ipak smo prije toga odigrali četiri odlične partije i svjesni smo da to nije bila slučajnost – kazivao je jučer Marin Ljubičić koji se nakon odrađene kazne zbog žutih kartona vraća u konkurenciju za sastav koji će istrčati kontra Šibenika.
Trener Ivica Datković bio je ljut nakon poraza u Gradskom vrtu i najavio je otklanjanje nedostataka u igri Zadra kojih je u toj utakmici bilo dosta.
– Dobro smo radili ovaj tjedan, a što se tiče trenera Datkovića inzistira na više trke i igri bez lopte. Smatram da smo na dobrom putu i vjerujem kako ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje. Uopće ne sumnjam da ćemo se protiv Šibenika iskupiti za poraz u Gradskom vrtu.
Ljubičić se slaže da realizacija trenutačno “šepa”, ali vjeruje kako će se “špina” otvoriti u sljedećim utakmicama.
– Činjenica je da bismo morali postizati više golova s obzirom na prigode koje stvaramo. Gotovo ista momčad je prošle sezone bila jedna od najefikasnijih u ligi, a sada u tom segmentu imamo problema. No, smatram da ćemo i u napadu proraditi, samo je pitanje vremena. Terkeš je prošle sezone bio najbolji strijelac lige, a on zasigurno nije zaboravio zabijati. Ozljeda ga je vratila unatrag, ali ne bih se čudio da već protiv Šibenika proradi. Kao uostalom i ostatak momčadi.
Svjestan je da Šibenik igra odlično i što je najvažnije pobjeđuje, ali…
– Kada igramo momčadski i na terenu dajemo sve od sebe onda svakoga možemo pobijediti. To smo uostalom dokazali i protiv Hajduka na Stanovima. Cijenim Šibenik, ali smatram da ćemo ih pobijediti uz podršku publike i smanjiti bodovni zaostatak za Cibalijom i Interom. Što se tiče momčadi sa Šubićevca smatram da je pokretač njihove igre Dražen Gović koji je jedno vrijeme proveo u Zadru. Naravno vrlo su neugodni Zec i Rodić, ali naći ćemo već lijeka kako ih zadržati. U svakom slučaju smatram da kod kuće moramo pobjeđivati ako mislimo napredovati na ljestvici, a u gostima igrati na bod iako nije nemoguće da u nadolazećim utakmicama slavimo i u gostima. Sada nam je Šibenik primarna zadaća i mislimo samo na to kako ih pobijediti – kazao je na kraju razgovora Ljubičić.