Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rančić: Ovo je pobjeda momčadi

Autor:

07.10.2008. 22:00
Rančić: Ovo je pobjeda momčadi

Foto: Zvonko KUCELIN



Jačina Zadra ove sezone je raznovrsnost te će svaku utakmicu biti netko drugi koji će povući kad bude trebalo
U prvoj utakmici protiv Splita iskočio je Dixon koji je svojom partiturom odveo Zadar ka pobjedi, dok je u prekjučerašnjem dvoboju taj detonator bio Damir Rančić koji je u 15 minuta provedenih na parketu u drugom poluvremenu uspio vratiti Zadar iz ponora te sa svojih 20 koševa (5/7 za tri) trasirao put ka velikoj pobjedi. Ova utakmica bi mogla značiti veliki come-back bivšeg hrvatskog reprezentativca koji je u svojoj karijeri igrao za Split, Cibonu i grčki Panellinios i kako sam kaže ova pobjeda mu je posebno draga jer mu je odlazeći iz Cibone ostao gorak okus u ustima.
– Istina je da se sa Cibonom nisam rastao kako treba i to mi je bila posebna motivacija, no ne bih previše o toj temi jer ipak je ova pobjeda zadarska i posvetio bih je vjernom Tornadu koji nas je fenomenalno bodrio u ove dvije utakmice – izjavio je Damir Rančić.
Drugo poluvrijeme iz snova
Prvo poluvrijeme proveli ste pet minuta na parketu te se niste baš snašli?
– Samo otvaranje utakmice bilo je jako loše. Ušli smo preblago u utakmicu što nam se osvetilo i Cibona je brzo pobjegla na plus 12 (5:17). Međutim, ulaskom Todora Gečevskog s klupe koji nas je doslovno sam vratio u utakmicu uspjeli smo se “rekuperati” te uz dvije trice Stipčevića došli na 37:37. Onda nas je Cibonina zona ponovno unazadila na minus devet koševa.
Drugo poluvrijeme iz snova. Zadar je u tih dvadeset minuta postigao čak 57 koševa. Otkud takva preobrazba?
– Čudno je to za objasniti. Utakmica je bila brza i na puno koševa. Stilovi obojice trenera su takvi, zahtijevaju održavanje visokog ritma u utakmici i mislim da smo se tu mi bolje snašli i na kraju smo zbog šire klupe koja je to fizički mogla izdržati uspjeli i pobijediti. Činjenica je da smo drugi dio utakmice odigrali skoro savršeno. Svi smo počeli igrati. Veliki doprinos u tom dijelu dao je Juby koji nas je izvukao u situaciji kad su nam Cibosi istopili prednost od devet koševa. Također me oduševio Toni Prostran koji je odigrao profesorski u ključnim trenucima što smatram da je najveća dobit Zadra iz ove utakmice. No ne bih želio zanemariti ostale suigrače koji su svaki ponaosob dali svoj udio u ovoj vrijenoj pobjedi. To potvrđuje i podatak da su se svi upisali u listu strijelaca i to je potvrda jačine Zadra ove sezone.
Zaboravili ste istaknuti svoj učinak?
– Normalno da neću sebe isticati u prvi plan, pa nisam ja sam bio na terenu. Istina je da me je krenuo šut i to su trener i igrači prepoznali pa su me hranili s loptama. Uzvratio sam na najbolji mogući način, koševima.
Od danas ste još jači. Treninzima se pridružio Marlon Garnett. On vam je i direktni konkurent na vašoj poziciji.
– Može mi biti samo zdrava konkurencija. Svaki igrač u rotaciji je više nego dobrodošao. To je vrlo kvalitetan i iskusan igrač koji će ovom Zadru donijeti još jednu dimenziju više. Biti će minuta za svih, to je sigurno. Jačina Zadra ove sezone je raznovrsnost te će svaku utakmicu biti netko drugi koji će povući kad bude trebalo.
Favoriti protiv Bosne
U subotu dolazi Bosna. Dvorana će sigurno biti krcata. Treba potvrditi ovu pobjedu protiv Cibone.
– Tako je. Ova pobjeda protiv Cibone neće značiti puno ako ne pobijedimo i Bosnu. Mi smo favoriti uvijek kad igramo u Zadru i nadam se da ćemo to i pokazati na parketu. Najvažnije je da ih ne podcijenimo i da uz 9.000 vjernih navijača i pobijedimo. Nadam se da ćemo se publici odužiti i kvalitetnom igrom.
Kakav je osjećaj biti igračem Zadra, jer budimo realni u Hrvatskoj je to ipak san mnogim igračima?
– Istina da mi je oduvijek bila želja zaigrati u Zadrovom dresu. Sad kad mi se ostvarila želja mogu priznati da je osjećaj još bolji nego sanjati. Nikad u životu nisam doživio da te na gostovanju bodri toliko navijača. Mogu samo biti sretan što sam tu gdje jesam i odužit ću im se ostavljajući srce na parketu za Zadar – zaključuje Rančić.