Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ako smo ih pobijedili dvaput…

Autor: Davor Petrović

08.09.2008. 22:00


Englezi nisu ništa slabiji nego u kvalifikacijama za EURO. Štoviše, sada su sigurno napaljeniji na nas. Bilo bi nezahvalno reći da smo favoriti u ovoj utakmici jer u goste nam ipak dolazi Engleska. No, vjerujem da imamo laganu prednost – kaže Modrić
Prije nešto više od tjedan dana Luka Modrić i Vedran Ćorluka opet su postali klupski suigrači pod okriljem Tottenhama. Nakon ujedinjenja zajedno su doputovali kući na pripreme za ogled s Engleskom, zemljom u kojoj zarađuju svoj nogometni kruh.
– Situacija ne bi ispala bolje čak i da me netko pitao što želim u novoj sezoni. Presretan sam zbog transfera u Tottenham jer opet igram sa svojim najboljim prijateljem – kaže Ćorluka koji u Premiershipu nastupa već godinu dana.
Modrić je, pak, tek nedavno imao “vatreno krštenje”, a na zadnjoj utakmici s Chelseaom dobio je “suvenir” od kapetana engleske reprezentacije Johna Terryja.
– Pogodio me laktom u glavu. Ne mogu reći da je bilo namjerno, ali svejedno je boljelo. Na kraju je sudac procijenio da nije ni faul – kroz smijeh govori Modrić.
U nastupu Engleza na gostovanju kod Andore prošle subote svim hrvatskim reprezentativcima za oko je zapeo Joe Cole, strijelac dvaju golova. Cole će sutra najvjerojatnije ordinirati po lijevoj strani terena, gdje će ga, na poziciji našeg desnog braniča, čekati Ćorluka.
Engleski respekt
– S njim nemam neka iskustva jer u engleskom prvenstvu je, srećom, igrao na drugoj strani. No, svima mora biti jasno da se radi o odličnom igraču. Iako protiv Andore nije bio u početnoj postavi, očekujem ga od prve minute u Maksimiru. Mislim da se s ta dva gola nametnuo. No, bez obzira na to tko istrči na toj poziciji, sigurno će mi biti teško – kaže Ćorluka dodajući da Englezi danas respektiraju reprezentaciju zemlje koja ih je udaljila od Europskog prvenstva.
Obojica novopečenih Tottenhamovih igrača slažu se da mučenje s Andorom nikako ne može biti mjerilo snage Engleske.
– Nisu ništa slabiji nego u kvalifikacijama za EURO. Štoviše, sada su sigurno napaljeniji na nas. Bilo bi nezahvalno reći da smo favoriti u ovoj utakmici jer u goste nam ipak dolazi Engleska. No, vjerujem da imamo laganu prednost. Ako odigramo onako kako znamo rezultat će sigurno biti pozitivan – tvrdi Modrić.
Ćorluka će dodati da kod Engleza sigurno postoji i određena doza straha uoči novog ogleda s Hrvatskom.
Lisac Capello
– Dvaput smo ih pobijedili u kvalifikacijama za EURO i zato je sigurno da imamo više samopouzdanja. Prije dvije godine nisu znali što ih očekuje, a za našu pobjedu na Wembleyju tvrde da je puka sreća. No, EURO im je pokazao da ova hrvatska reprezentacija posjeduje veliku kvalitetu. Bit će nam teško s njima, ali vjerujem da možemo uspjeti. Ako smo ih pobijedili dvaput, možemo i treći – rezonira Ćorluka.
Što se tiče aktera novog ogleda na stadionu Maksimir, jedinu razliku čini engleski izbornik. Neuvjerljivog Stevea McClarena zamijenio je prekaljeni talijanski lisac Fabio Capello, od kojeg Englezi očekuju puno bolje rezultate.
– Ne zamaramo se razmišljanjem o Capellu. Jednostavno, za nas igrače suparnički trener nije toliko bitan, pogotovo ako na terenu pružimo ono što se od nas očekuje. Najvažnije nam je da je naš izbornik s nama – dodaje Ćorluka, najavljujući između redaka još jedno uspješno izdanje “kockastih”.
Zadnji nastup u Premiershipu Modriću je priuštio jedno novo iskustvo. Naime, u dvoboju s Chelseajom striktno ga je pokrivao Brazilac Juliano Belletti. Prema mišljenju engleskih stručnjaka, time je Modriću zadan težak udarac, jer, kako tvrde, nije ga se previše vidjelo na terenu.
– Moram priznati bilo mi je čudno igrati s “flasterom”. U jednu ruku to sam shvatio kao svojevrsno priznanje, odnosno pokazatelj da me suparnički trener jako cijeni. Međutim, ne mogu reći da sam bio oduševljen. Ne, ne bi mi bilo drago da mi Englezi postave striktnog čuvara – zaključuje Modrić.


Luka Modrić
* Datum rođenja: 9. rujna 1985.
* Trideset nastupa i pet pogodaka u dresu reprezentacije
* Debitirao u reprezentaciji 1. ožujka u Baselu protiv Argentine
* Trofeji: Prvenstvo Hrvatske (2006., 2007., 2008.), Kup Hrvatske (2007., 2008.)
* Klubovi: Dinamo (2005. – 2008.), Zrinjski (2003. – 2004, posudba), Inter Zaprešić (2004., posudba), Tottenham (2008. -)