Foto: Pixabay
Možda vam se, nakon godina i godina staža kuhanja jaja, čini poražavajuće kliknuti na naslov koji objašnjava kako ih skuhati, no nikad nije kasno za naučiti nešto novo!
Kod kuhanja jaja svatko ima neki svoj način i gušt, ali postoje određena “pravila” po kojima, ako ih slijedite, biste trebali dobiti svaki puta konzistenciju točnu kakvu ste željeli.
Trikovi vrsnih kuhara
Prije svega, prokuhajte vodu, jer ne želite jaja stavljati u mlaku ili hladnu. Voda mora kipjeti!
Kada zavrije, u nju spustite hladna jaja, a potom smanjite vatru kako jaja ne bi popucala zbog udaranja u stjenke padele.
Ovo je posebice važno, a tiče se minuta kuhanja:
- kuhajte 6 minuta ako volite tekuće žumanjke
- kuhajte 8 minuta za mekane žumanjke
- kuhajte 10 minuta za klasične tvrdo kuhane
- kuhajte 15 minuta za “gumene” bjelanjke i praškaste suhe žumanjke.
Nakon željenog vremena kuhanja, prebacite ih u veliku zdjelu s hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja.
Ako se ljuska teško guli, pokušajte ih guliti pod vodom.
I to je sve što trebate znati!
najnovije
najčitanije
Zadar
PODIZANJE KVALITETE
Športski centar Višnjik nabavlja važnu opremu! ‘Novi sustav omogućit će…’
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Hrvatska
predsjednik mosta
Grmoja: Volio bih da je Turudić omogućio cijeloj javnosti uvid u dokument o Matić
Hrvatska
REAKCIJA
Sindikat policije: Napad na policajca tretirati kao napad na pravni poredak
Svijet
izvješće
Milijarderi ove godine naslijedili rekordno bogatstvo
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!