
Foto: iStock/NL
MIRISNI KRUH OD BANANE I TAPIOKE
Težina: jednostavno
Vrijeme: 45 min
Sastojci: 30 min pripreme, 40-50 min pečenja
- 3 zrele banane
(izgnječene) - 2 jaja
- 1/3 šalice kokosovog ulja (ili otopljenog
maslaca) - 1/4 šalice meda ili javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica brašna od tapioke
- 1/2 šalice bademovog brašna (ili kokosovog ili rižinog brašna)
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice cimeta (po želji)
- prstohvat soli
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup za kruh papirom za pečenje. U zdjeli izgnječite banane vilicom dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte jaja, otopljeno kokosovo ulje (Ili otopljeni maslac), med (ili javorov sirup) i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno tapioke, bademovo brašno (ili kokosovo ili rižino brašno), prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol.
Postupno dodajte suhe sastojke u mokre, miješajući dok se sve dobro ne sjedini. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite 40-50 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kruh da se malo ohladi prije rezanja i posluživanja.
PALAČINKE ZA SVE
Težina: jednostavno
Vrijeme: 45 min
Sastojci:
- 1 čaša brašna od tapioke
- 1 čaša mlijeka
- 2 jaja
- 1 žlica šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- malo ulja za pečenje
Priprema: U zdjelicu stavite brašno, prašak za pecivo, mlijeko, žumanjke i šećer pa sve dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa ih dodajte u smjesu.
U tavu stavite malo ulja, sačekajte da se ugrije i pecite palačinke kao i inače.
PUDING OD TAPIOKE I ANANASA
Težina: jednostavno
Vrijeme: 60 min pripreme i 20 min kuhanja
Sastojci:
- 100 g tapioka perlica
- 200 g ananasa
- 40 g rižinog slada u prahu
- 40 g ribanog kokosa
- 700 ml kokosovog mlijeka
- 1 čajna žlica ribane tamne čokolade
- malo kokosovog brašna
Priprema: Tapioka perlice namočite oko 1 sat u malo kokosovog mlijeka, nakon čega ih ocijedite i stavite u ostatak mlijeka. Dodajte rižin slad u prahu, ribani kokos i kuhajte dok se ne zgusne.
Nakon što se puding zgusne maknite ga s vatre i umiješajte 3/4 ananasa. Puding servirajte u čašice, s komadićima ananasa na vrhu i malo crne čokolade te posipajte kokosovim brašnom.
FINI TAPIOKA KRUŠČIĆI
Težina: jednostavno
Vrijeme: 60 min
Sastojci:
- 2 jaja
- 175 g brašna od tapioke
- 80 ml maslinovog ulja
- 160 ml mlijeka
- 65 g ricotte
- 1 žličica soli
Priprema: U tavi zagrijemo maslinovo ulje, mlijeko i sol. Kad proključa, maknemo s vatre i umiješamo brašno od tapioke. Smjesu pustimo da odstoji 10-15 minuta.
Za to vrijeme smjesa će se ohladiti te u nju umiješamo sir i razmućena jaja. Dobro izmiješamo. Od tijesta odvajamo male količine kako bismo napravili kuglice.
Njih posložimo na papir za pečenje te ih pečemo u pećnici dok ne poprime smećkastu boju.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
politički analitičar
Puhovski: ‘Ako HDZ izgubi Zadar to će imati nacionalne posljedice’
Crna Kronika
uhićen 61-godišnjak
Na zaštićenom području neovlašteno iskapao i prisvajao fosile koje je pronašao
Gospodarstvo
na 30 dana
JANAF-u produžena licenca za transport nafte rafineriji Pančevo
Nogomet
sudačka analiza
Od početka sezone hrvatski suci napravili su 48 velikih pogrešaka
Županija
JAVNI NATJEČAJ
Međimurska tvrtka će odvoziti procjedne otpadne vode CGO-a
Zadar
fotovijest
Velika navala na karte za Thompsonov koncert i u Zadru
Crna Kronika
DORH
RATNI ZLOČIN U BENKOVCU Državljanin Australije osumnjičen za uništavanje katoličke crkve
Županija
hodočasnička mreža
Sljedeći tjedan svečano otvaranje rute Camino Zadar, otvorene i prijave
Crna Kronika
U samom centru
DRAMA U SPLITU Policajka u unakrsnoj vatri ubila pljačkaša banke
Zadar
propada 30 godina