Foto: Pexels
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema, 15 min kuhanje
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 360 g špageta
- 120 g tvrdog ovčjeg sira
- 1 mali stručak peršina
- 1 crvena papričica
- 1 režanj češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
PRIPREMA: Ovaj recept je alternativa klasičnom receptu “aglio, olio e peperoncino”. Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete “al’ dente”. Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, češnjak i papričicu.
Staviti u posudicu češnjak i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti.
U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati. Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.
najnovije
najčitanije
Novosti
prognoza
Hoće li ova zima biti oštra? Stručnjaci objavili detaljno izvješće
Novosti
MANJKAVOSTI
UZV srca u Zadru za tri dana, a u Puli i Osijeku – dogodine. Međutim, liječnici upozoravaju na jednu stvar…
Crna Kronika
Romsko naselje
Pucao u nevjenčanu suprugu i njezinu sestru. Jedna je umrla
Zadar
PODIZANJE KVALITETE
Športski centar Višnjik nabavlja važnu opremu! ‘Novi sustav omogućit će…’
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!