
Foto: Katarina Bošnjak/NL
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 35 min
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 800 g očišćenih srdela
- 2 jaja
- 100 g ribanog tvrdog sira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice grubo sjeckanih badema
- 80 g grožđica
- 2 režnja češnjaka
- nekoliko grančica peršina
- sol, papar
- oštro brašno
- ulje za prženje
ZA UMAK:
- 800 ml pasate od rajčica
- režanj češnjaka
- bosiljak ili menta
- maslinovo ulje, sol
PRIPREMA: Priprema ovog tradicionalnog sicilijanskog recepta vrlo je jednostavna. U multipraktik stavite očišćene srdele i usitnite dok ne dobijete homogenu smjesu.
Dodati 2 žlice grubo mljevenih badema, jaja i grožđice.
Pomiješati, a zatim dodati ribani sir i krušne mrvice. Dodati sjeckani češnjak, peršin i mentu. Na kraju začiniti solju i paprom i dobro promiješati.
Ako je smjesa previše mekana, dodati još malo krušnih mrvica. Rukama oblikovati kuglice, svaku uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja do zlatne boje.
Dok se polpete prže, na malo ulja zagrijati sjeckani češnjak, dodati pasatu, sjeckani bosiljak ili mentu i malo soli. Doliti čašu vode i pustiti da zakuha.
U tako pripremljen umak ubaciti polpete i kuhati 15 minuta. Polpete poslužiti s umakom i kruhom.
najnovije
najčitanije
Svijet
VATIKAN
Papa Franjo pozdravio mnoštvo prvi put nakon izlaska iz bolnice
Crna Kronika
BILI BEZ KACIGA
TEŠKA NESREĆA U PREKU Maloljetnici se vozili mopedom pa udarili u zid, vozač se bori za život
Županija
OLUJNI VJETAR
Zatvorena A1 između Svetog Roka i Posedarja te Paški most
Crna Kronika
prijevara
Instalirao aplikaciju, a onda mu s računa nestale tisuće eura
Gastro
BRZO I JEDNOSTAVNO
Donosimo nekoliko vrlo ukusnih recepata s ciklom
Zadar
đir poluotokom
[FOTO] Zadrani, ali i prvi turisti uživali u subotnjoj šetnji
Zadar & Županija
Hodočasnički put
[FOTO] Prvi hodočasnici novootvorene rute Camino Zadar ušetali u Nin
Crna Kronika
UHIĆEN JE
‘MRTAV PIJAN’ U Zadru vozio pod utjecajem alkohola od preko 2 promila
Hrvatska
masovna pojava
Neobični organizmi “okupirali” Jadran, javio se i Institut, evo o čemu se radi
Zadar & Županija
20 godina "Krila Oluje"