Nedjelja, 24. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

donosimo recept

Uživajte u sočnom kolaču od mrkve bez brašna

Autor: Life

24.11.2024. 09:05
Uživajte u sočnom kolaču od mrkve bez brašna

Foto: Pexels



Dok se mentalno pripremamo na sve kolače koje ćemo pojesti za vrijeme blagdana, sada kao da žudimo za nekim laganijima. Imamo baš takvu sugestiju – ovaj neodoljivi kolač od mrkve koji se radi bez brašna.


Najbolji će okus imati tek idući dan, stoga ga je najbolje nakon što se ohladi zamotati u plastičnu foliju, no razumijemo ako kolač, a niti vi, neće to dočekati…


Sastojci


  • 210 g neslanih prženih badema
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 i pol žličice praška za pecivo
  • vršak žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • pola žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 2 žličice naribane korice limuna
  • 4 velika jaja
  • 65 g bijelog šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 220 g sitno naribane mrkve

Priprema


Prvi korak je taj da ćete pećnicu staviti grijati na 180°C, te rešetku (p)ostavite na sredinu.




Nauljite kalup promjera cca 23 cm i obložite ga papirom za pečenje. Lagano nauljite i papir.


Dok se pećnica grije, pomiješajte bademe i smeđi šećer u multipraktiku te miksajte dok bademi ne budu sitno samljeveni.


Dodajte prašak za pecivo, sol, cimet, muškatni oraščić te koricu limuna i promiješajte.


U drugoj posudi, umutite jaja mikserom, a potom im dodajte bijeli šećer i nastavite miksati dok smjesa ne postane gusta.


Dodajte ekstrakt vanilije, pa potom smjesu badema i mrkvu u tri naizmjenična dodavanja.


Smjesu premjestite u pripremljeni kalup.


Stavite u pećnicu i pecite oko jedan sat dok ne postane čvrsto na dodir i počne se odvajati od posude.


Čačkalica zabodena u sredinu kolača trebala bi izaći čista.


Maknite s vatre i ostavite da se ohladi na rešetki 10 minuta.


Nakon toga uklonite kalup i pustite da se kolač ohladi do kraja a zatim ga čvrsto zamotajte u plastiku, piše NY Times.