Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sjajan ulov

Hrvatskoj svjetsko zlato s četvoricom Zadrana, Ivan Galzina čeka odluku o bronci

Autor: Portal ZL

18.10.2024. 13:14
Hrvatskoj svjetsko zlato s četvoricom Zadrana, Ivan Galzina čeka odluku o bronci

Foto: HSŠRM



Hrvatska reprezentacija u sportskom ribolovu iz brodice osvojila je sinoć momčadsko zlato na 59. Svjetskom prvenstvu, koje je održano u Irskoj (Cork). Domaća reprezentacija je bila srebrna, dok je bronca je u konkurenciji 13 država pripala Italiji. Naši su reprezentativci bili sjajni sva tri natjecateljska dana.


U prvom i drugom su pobijedili, dok su u trećem bili peti, te su završetak natjecanja dočekali na prvom mjestu.


Za Hrvatsku su nastupila četvorica članova zadarskog Zubatca, od kojih se, za sada, na pobjedničko postolje pojedinačnog dijela natjecanja popeo Ivan Galzina s 33 plasmanska boda.




Zlato je sa 16 plasmanskih bodova osvojio Velšanin Gareth Protheroe, a srebro Talijan Andrea Cota (30 plasmanskih bodova).


Ipak, pojedinačni rezultati ni danas nisu potvrđeni budući da je bilo prigovora pojedinih reprezentacija, pa se još čeka konačna potvrda. Nakon prvog dana Galzina je bio deveti, potom se u ukupnom zbroju popeo na šesto mjesto, da bi natjecanje završio kao brončani.


HSŠRM


Ne bude li promjena nakon odluke komisije, Galzini će to biti peta medalja sa SP-a. Zlatni je bio 2021. i 2023., dok je 2017. osvojio drugo, a 2018. treće mjesto.


David Bajlo, koji je nakon drugog dana bio prvi, je na šestom mjestu, a zadarski aduti bili su i Marko Sikirić te Luka Gredičak.


U reprezentaciji su bili i Stefano Erman (Ribon, Novigrad) te David Pinezić (Meduza, Rovinj).


– Ovo je kruna naše karijere. Osvojiti zlato u Irskoj, na Atlantiku, potvrda je kvalitete ove reprezentacije.


Zna se koliko u sportskom ribolovu znači domaći teren, a mi smo pokazali da smo spremni pobjeđivati na svim svjetskim morima – rekao je Galzina.