Četvrtak, 17. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

BALKLJE IVANJSKE

Biograjka Ivana Orlić s Igorom Cukrovom obradila kultni hit: 'Ta nam se pjesma uvijek posebno sviđala...'

Autor: Đurđa Baljak

17.10.2024. 15:45
Biograjka Ivana Orlić s Igorom Cukrovom obradila kultni hit: 'Ta nam se pjesma uvijek posebno sviđala...'

Foto: OSOBNA ARHIVA



Ivana Orlić, pjevačica sa splitskom adresom, rodom iz Biograda na Moru, nedavno je u suradnji s Igorom Cukrovom snimila obradu kultne pjesme iz 1995. godine »Baklje ivanjske« koju su izvorno izveli Doris Dragović i Mladen Bodalec. Autor glazbe je Tonči Huljić, a teksta Vjekoslava Huljić. Novi aranžman pjesme nastao je u studiju Marsell Benzon, dok je za video produkciju bila zadužena Stajner Muzika, a režiju potpisuje Miki Nopling. Šminku je radila Marijana Gudić, dok su za frizuru bili odgovorni Marijana Gudić i Glamour Beauty House. Ivana je za snimanje nosila haljinu dizajnerice Malene, a kao lokaciju je odabran luksuzni Hotel Aria u Podstrani.


Singl po singl




O suradnji s Cukrovom, Orlić je rekla kako su njih dvoje, kao dugogodišnji prijatelji i kolege, već dugo priželjkivali zajednički projekt.


– Odluka je pala na obradu hita »Baklje Ivanjske«. Ta nam se pjesma uvijek posebno sviđala, no dodali smo i nešto naše autentičnosti jer smo svjesni da se njihova jedinstvenost ne može ponoviti, istaknula je ova pjevačica.


Sudeći prema pozitivnim reakcijama, njihova interpretacija uspjela je doprijeti do publike. Orlić ističe kako su od objave obrade na YouTubeu i društvenim mrežama dobili brojne pohvale.




– Ljudi imaju samo riječi hvale. Svjesni smo koliko je zahtjevno obraditi jednu takvu pjesmu, no čini se da smo uspjeli prenijeti emociju i istovremeno publici ponuditi nešto novo, a pritom zadržati duh originala, rekla je, dodajući kako je pjesma predivna te kako vjeruje da su dali svoj maksimum u njenoj obradi.


Orlić najavljuje daljnje planove, uključujući objavu nove autorske pjesme u narednih nekoliko mjeseci, što će biti njezin treći singl.




– Već petnaest godina profesionalno se bavim glazbom, od brojnim angažmana na vjenčanjima i koncertima. Moj prvi singl »Egoist« je nastao tako što mi je tu pjesmu predložio kolega, a meni se odmah svidjela na prvo slušanje. Spot za nju smo snimali u Crvenoj luci i u Spaladium areni u Splitu. Bila sam jako ponosna na tu pjesmu jer je ostavila poseban odjek među ženskom publikom, napose mlađim djevojkama. S druge strane, svoju drugu pjesmu »Crna kosa, crno oko« sam sama napisala, a kroz nju sam prenijela poruku o važnosti da žene budu samostalne i samouvjerene, te da nikad ne oproste nevjeru i nepoštovanje. Malo toga je došlo iz mog osobnog iskustva, a iz mene je izašla spontano, iskreno će Orlić, dodajući kako joj je svakako u planu jednog dana izbaciti prvi album, no za sada ide korak po korak, izbacujući singl po singl.


Ugodno s korisnim


Otkrila je i da pjeva od svoje treće godine.


– Kao djevojčica često sam okupljala obitelj i susjede, pred kojima bi pjevala. Nakon što bih otpjevala pjesmu, uvijek bih tražila aplauz. To su bili moji prvi nastupi još u djetinjstvu, prisjetila se Orlić, dodajući kako je kasnije sudjelovala u popularnom dječjem natjecanju Turbo Limach Show tijekom osnovne škole. Paralelno je šest godina pohađala satove klavira, no prestala je s glazbenom školom kada je upisala opću gimnaziju. Ipak, nastavila je s usavršavanjem u solo pjevanju.


– Danas više ne sviram klavir, iako mi mnogi savjetuju da se vratim tome. No, trenutno sam u potpunosti fokusirana na pjevanje jer se osjećam najprirodnije i najviše svoja kada sam na pozornici, kada pjevam i plešem. Imam puno energije i volim to dijeliti s publikom, kazala nam je ova diplomirana ekonomistica koja ima svoju agenciju za organiziranje događaja.


Osim što gradi svoju samostalnu glazbenu karijeru, paralelno pjeva na vjenčanjima te kaže kako ne planira odustati od toga.


– Za mene je pjevati na vjenčanjima apsolutna čast. Imati priliku uveseliti nekome njihov poseban dan veliko je zadovoljstvo, i zbog toga ću svakako nastaviti s time, uz razvoj svoje glazbene karijere. Zaista volim i uživam u tom poslu, rekla je Orlić, dodavši kako je svako vjenčanje, iako na prvi pogled slično, zapravo potpuno drugačije iskustvo..


Što se tiče repertoara koji izvodi na vjenčanjima, kaže kako to sve ovisi o mladencima, ali i podneblju.


– Na vjenčanjima najčešće izvodim domaće pop, rock i zabavne pjesme, ovisno o željama mladenaca. Nedavno sam pjevala na svadbi u Istri gdje su tražili Vitasovića, Gustafe, dok su pak u Splitu više tražili dalmatinski štih poput Magazina i Grdovića, objasnila nam je ova pjevačica u usponu koja u svom poslu zasigurno spaja ugodno s korisnim.