ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Premijer liga, 3. kolo

Večeras protiv Dubrave u Krešinom domu po popravak dojma

Autor: Andrija Dešpoja

14.10.2024. 08:00
Večeras protiv Dubrave u Krešinom domu po popravak dojma

Foto: Mate Komina



Rezultatski, ali i psihološki, potop doživljen u regionalnim sferama najbolje se liječi obvezama u Premijer ligi. Zato bi kao naručena trebala doći utakmica trećeg kola kontra Dubrave koja je na rasporedu večeras od 20 sati. Bit će ujedno to druga od ukupno četiri domaće utakmice Zadrana u samo osam dana, jer u četvrtak u Krešin dom stižu Vrijednosnice Osijek s kojima je zamijenjeno domaćinstvo, dok nedjelja donosi gostovanje beogradskog Partizana. Taj niz domaćih ogleda nije dobro započet, katastrofalan poraz od Budućnosti nije bilo lako za probaviti navijačima, a svjestan je i Jusup da je tako nešto teško izbiti iz glava igrača.


– Takvi smo kakvi jesmo, sigurno da ne možemo biti zadovoljni, ali u ovoj situaciji naša obveza je da se u hrvatskom prvenstvo držimo, ne smijemo nikako biti ispod očekivane razine. Ovu utakmicu s Dubravom stoga moramo shvatiti vrlo ozbiljno, kao da nam se radi o glavi – najavio je Jusup večerašnji ogled s Dubravašima koji su i ove godine kompetitivan protivnik u domaćim okvirima.


– Dubrava je sastavila dobru momčad, to su pokazale pripremne utakmice i uvodna prvenstvena kola. Imaju jedan kontinuitet od lani, pokazali su da imaju glavu i rep. Zahvaljujem navijačima što su nam bili tolerantni na prošloj utakmici, na nama je da nađemo put da budemo bolji – zaključio je Jusup, dok je na sličnom tragu išla i izjava Karla Žganeca koji ne dvoji da ih kontra Dubrave očekuje zahtjevan ogled.




– Moramo se što prije konsolidirati i pripremiti za Dubravu. Stvarno su neugodna momčad, imaju prilično respektabilan roster za hrvatsko prvenstvo i moramo ih ozbiljno shvatiti te odigrati na puno višoj razini nego u prošloj utakmici. Vjerujem da to možemo i nadam se povoljnom rezultatu – istaknuo je centar Zadra.