Nedjelja, 13. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ABA liga, 4. kolo

Košarkaši Zadra večeras u Krešinom domu traže podvig u srazu s moćnom podgoričkom Budućnosti

Autor: Andrija Dešpoja

12.10.2024. 08:08
Košarkaši Zadra večeras u Krešinom domu traže podvig u srazu s moćnom podgoričkom Budućnosti

Foto: SC Derby/Filip Roganović



Nakon uvodna tri kola u kojima se na suprotnoj strani terena nalazili osrednji protivnici košarkaši Zadra ulaze u niz od tri runde u kojima će im u Krešin dom redom stizati najjači regionalni takmaci. Prvi u tom nizu su košarkaši Budućnosti koji su gosti Višnjika večeras od 20 sati, dok će se naredna dva vikenda u njihovoj koži naći beogradski euroligaši, Partizan i Crvena zvezda. Iako su ovi potonji teškaši kakvih nema u ABA ligi, jer radi se o momčadima koje vrijede preko 20 milijuna eura, igračima Danijela Jusupa sigurno najmanje odgovaraju Podgoričani koji i po dojmu, ali i činjenično, imaju najviše uspjeha kontra Zadrana u povijesti ovog preko dva desetljeća starog natjecanja.


Pomoć publike


Čak 29 pobjeda u 42 odigrana međusobna susreta dovoljno oslikavaju dominaciju Budućnosti kada im se preko puta nađu košarkaši iz Donatovog grada, a posebno moćnima se Đetići čine ove sezone u koju su krenuli s odličnim predstavama, kako u regionalnom tako i u Eurokup okruženju. Stoga ni najava aktera iz stožera domaćina nije imala osnovu za neki preveliki optimizimam, već se odala slava zahtjevnom protivniku uz držanje figa da se može u optimalnom razvoju događaja doći do prilike za iznenađenjem.


– Budućnost pokazuje najbolju formu od svih u ligi. Izuzetno su kvalitetna obrambena momčad s ekstra kvalitetnim napadačem Yogijem Ferrellom i morat ćemo biti na puno boljoj razini nego do sada ako se mislimo nadati nekom dobrom rezultatu. Sezona je u ranoj fazi, nismo na razini na kojoj smo bili lani, što je razumljivo jer je momčad nova. Nadam se da će nam publika i ovog puta pomoći, mi ćemo dati sve od sebe, a za što će to biti dovoljno vidjet ćemo – najavio je večerašnju utakmicu trener Zadra, dok je najkompetentniji za rendgenski snimak momčadi s Morače svakako bio posljednje pristigli u svlačionicu na Višnjiku Vladimir Mihailović koji je u dresu Budućnosti osvojio četiri crnogorska prvenstva i tri nacionalna kupa.





Trud i rad


– Budućnost je momčad s jako velikom kvalitetom, skrojena za sami vrh ABA lige i Eurokupa. Ključno nam je poći od sebe, pogotovo jer smo u ranoj sezoni, te trudom i radom nastojati naše stvari raditi na najbolji mogući način. Trebamo dignuti energiju na još veću razinu kako bismo mogli napredovati. Sigurno ću dati sve od sebe, očekujem da cijela momčad uđe u utakmicu na najbolji način, a za što će to biti dovoljno ne možemo znati – istaknuo je crnogorski reprezentativac koji je u kratkom vremenu koliko je dosad proveo u Zadru potvrdio da se radi o klasnom pojačanju koje će samo biti učinkovitije kako se bude bližila zima, a posebno je dobar dojam Mihailović ostavio u gorkom porazu u prošlom kolu kod Studentskog centra.


– Od momenta kada sam došao u Zadar trudio sam se uklopiti na najbolji način. Prihvaćen sam fenomenalno i osjećam se jako dobro. Gledam da napredujem korak po korak i pomognem momčadi na najbolji način. Blizu sam svog optimalnog izdanja, no to je proces koji ima svoj put – kazao je Mihailović pred veliki okršaj Zadra s Budućnosti u koji će Jusupova momčad ući kao i u svaki dosad bez usluga ozlijeđenog Mate Kalajžića.