Četvrtak, 10. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

sportska obitelj

Braća Jurjević na dva turnira istovremeno proglašeni najboljim vratarima

Autor: Šime Ćurko

10.10.2024. 13:11
Braća Jurjević na dva turnira istovremeno proglašeni najboljim vratarima

Foto: NK Abeceda ZDC



Braća Ivan i Emanuel Jurjević prošli su vikend ispisala nesvakidašnju sportsku priču. Na dvama različitim turnirima, koji su se istovremeno održavali u Splitu i Biogradu, sedmogodišnji Ivan i 13-godišnji Emanuel proglašeni su najboljim vratarima natjecanja. I to nakon što su, gotovo sinkronizirano, obranili svaki po dva penala i odveli svoje momčadi u završnicu.


Naravno, ono što ih povezuje, osim bratstva i pozicije na terenu, jesu i klupske boje. Stariji Emanuel član je Abecede još od 2017., dok se mlađi Ivan klubu pridružio prije dvije godine i odmah odlučio krenuti bratovim stopama. I čini se da nije pogriješio, jer već je osvojio nekoliko priznanja za najboljeg vratara turnira i to sve u konkurenciji starijega godišta.


A nedjelja je bila dan kojega će ovi mladi nogometaši i njihovi roditelji zasigurno zauvijek pamtiti. Na jakom međunarodnom turniru Prvi koraci Ivan je u polufinalu “začarao” vrata protivnicima iz Moldavije te sa suigračima izborio veliko finale s Hajdukom. A tek što je završila ta utakmica, roditeljima, koji su pratili Ivana u Splitu, stigla je poruka iz Biograda. U četvrtfinalu Golmania Cupa Emanuel je također obranio dva penala i usmjerio svoju momčad prema kasnijem finalu.




Obojica su na kraju osvojila srebrno odličje u momčadskoj konkurenciji, ali individualna nagrada za najboljeg vratara nije mogla nego otići u njihove ruke. I kako god se dalje razvijao njihov nogometni put, a talenta i potencijala definitivno imaju, bila je to priča koju će još dugo prepričavati.


Njihov otac Marino bivši je košarkaš, a svojevremeno je bio i kapetan Puntamike dok je taj klub igrao u najjačem domaćem ligaškom rangu.


Foto: NK Abeceda