ponedjeljak, 14. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

forbes lista

Taylor Swift najbogatija je svjetska glazbenica

Autor: M. Č.

08.10.2024. 17:51
Taylor Swift najbogatija je svjetska glazbenica

Foto: Reuters

Pop senzacija Taylor Swift dostigla je neto vrijednost od 1,6 milijardi dolara, kako izvještava Forbes. Swift je time nadmašila Rihannu, koja je prije bila na toj poziciji,  s procijenjenom neto imovinom od 1,4 milijarde dolara.


Swift je milijardu “dosegla” prošlog listopada, ponajviše zahvaljujući svojoj The Eras turneji, kao i nedavno snimljenim albumima. To ju učinilo jednom od nekoliko glazbenika koji su dostigli tu cifru samo pomoću glazbenih izdanja i nastupa.


Podsjetimo, Swift je otvorila turneju The Eras Tour u Arizoni u ožujku 2023. i putovala je diljem SAD-a tijekom tog ljeta, završavajući prvu dionicu turneje u kolovozu 2023. u Los Angelesu. Krenula je na međunarodnu turneju koja je započela u veljači, a svoje će nastupe završiti u prosincu nakon što se vrati na pozornicu u SAD.


Predviđa se da će sama turneja donijeti 1,5 milijardi dolara, ovisno o cijenama ulaznica, izvijestio je Forbes.


Swift je također odlučila objaviti svoj koncertni film. Taylor Swift: The Eras Tour premijerno je prikazan 13. listopada 2023. i donio je 92,8 milijuna dolara prvog vikenda premijere.


Nakon što je stekla status milijarderke, Swift je u travnju izdala svoj 11. studijski album, “The Tortured Poets Department”.


Globalna pop zvijezda uspjela je nastaviti donositi novac, dok se mnogi umjetnici muče u novom dobu streaminga.


,,Taylor je u jedinstvenoj poziciji u smislu unovčavanja svog talenta”, rekao je stručnjak za brendiranje Doug Eldridge prethodno za FOX Business, uz dodatak: ,,U eri u kojoj su umjetnici izgubili milijune – dok je prodaja albuma ustupila mjesto digitalnom preuzimanju – ona zapravo jaše na valu tehnologije, umjesto da ode s digitalnom plimom.”


Swift je zauzela 2545. mjesto na Forbesovoj listi svjetskih milijardera. Među umjetnicima je na drugom mjestu iza repera i poslovnog mogula Jay-Z-ja, čija neto vrijednost iznosi 2,5 milijardi dolara,  izvijestila je publikacija.