ponedjeljak, 7. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

MEAT ME

Zadar u srijedu postaje epicentar okusa na kojem se spajaju vrhunsko meso, izvrsna vina i nezaboravna zabava!

Autor: Portal ZL

07.10.2024. 12:35
Zadar u srijedu postaje epicentar okusa na kojem se spajaju vrhunsko meso, izvrsna vina i nezaboravna zabava!

Foto: Bojan Bogdanić



Od 9. do 12. listopada, stara pijaca na zadarskoj Tržnici pretvorit će se u kulinarski raj za ljubitelje autentične dalmatinske kuhinje, ali i one inovativne s lokalnim sastojcima.




Festival Meat Me, koji se prvi put održao 2019. godine odmah je osvojio srca domaćeg stanovništva, ali i brojnih posjetitelja. Ove godine nas očekuje još bogatija ponuda mesnih specijaliteta, a svoj doprinos daju četiri najpoznatije zadarske mesnice: Paleka, Biloglav, Gobin i Lukin. One će, u suradnji s restoranima i lokalnim proizvođačima, osigurati najbolje meso provjerenog podrijetla. Među najistaknutijim sudionicima su i zadarski restoran Hedonist Dining & Hangout, konoba Martina s Dugog otoka te tvrtka Tabay, koji će svojim jelima oživjeti tradicionalne okuse Dalmacije i upoznati vas i s nekim novim, zanimljivim i dosad neisprobanim kombinacijama.


Među delicijama koje će posjetitelji moći kušati izdvajaju se jela poput janjetine, divljači te mnoge druge mesne poslastice pripremljene s lokalnim sastojcima poput: pačjih prsa u umaku od naranče, meda, kadulje i plavca, Vitello Tonnato, Ribollita….


Za dodatni gurmanski doživljaj, posjetitelji će uživati u vinskom i cocktail baru, uz besplatne vinske radionice i prezentacije maslinovih ulja – nezaobilaznog dijela mediteranske kuhinje.




Zadarski festival također ima humanitarnu notu, jer dio prihoda od prodanih porcija ide u dobrotvorne svrhe. Svi posjetitelji imat će priliku uživati u specijalitetima po pristupačnim cijenama, čineći ovu manifestaciju dostupnom svima koji vole dobru domaću spizu.


Meat Me nije samo gastronomija – tu je i bogat zabavni program! Glazba DJ-eva održavat će atmosferu veselom svakog dana, a očekuju nas i tri velika koncerta: u četvrtak će pozornicu zauzeti Lucija Marcelić & Pink Noise, petak je rezerviran za zagrebački band Swingers, dok će u subotu otvorenu pozornicu na pijaci zatresti Kuzma & Shaka Zulu svojim energičnim nastupom kojeg Zadani toliko vole.




S festivalom Meat Me, Zadar ponovno potvrđuje svoj status jedne od najvažnijih gastro destinacija u Dalmaciji. Stoga, pripremite se za tri dana ispunjena okusima, glazbom i dobrim vibracijama – vidimo se na najboljem mesnom festivalu!