Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

KLJUČAN IGRAČ

Englezi oduševljeni Gvardiolom: 'Najbolja utakmica u sezoni'

Autor: H.H.

06.10.2024. 18:30
Englezi oduševljeni Gvardiolom: 'Najbolja utakmica u sezoni'

Foto: Reuters



Manchester City je svladao Fulham 3:2 na Etihadu u sklopu sedmog kola Premier lige. Ključni igrač susreta bio je Mateo Kovačić, koji je postigao dva gola, no značajan doprinos dao je i Joško Gvardiol, koji je briljirao na lijevom boku. Prema Sofascoreu, Gvardiol je zaradio ocjenu 7.5, što je treća najviša ocjena u momčadi, odmah iza Kovačića (8.3) i Bernarda Silve (8.5), piše Index.hr.


Više engleskih medija osvrnulo se na učinak igrača u ovom dvoboju. Portal Goal ocijenio je Gvardiola s 7, ističući njegov ključan blok u 76. minuti, kada je zaustavio udarac Raula Jimeneza i tako spriječio potencijalni pogodak. Portal 90min također mu je dao ocjenu 7 i pohvalio njegovu preciznu distribuciju i kvalitetnu igru u duelima. Manchester Evening News ocijenio ga je s 8, pohvalivši presijecanja i defenzivne poteze, dok je Manchester World naglasio kako Fulham rijetko dolazio do prilike na Gvardiolovoj strani terena.


Prema Manchester City Newsu, koji mu je dao ocjenu 7, Gvardiol je bio hladan i vrlo agresivan prilikom visokog pritiska na protivničkoj polovici, te je, smatraju, donosio ispravne odluke u posjedu.




Najveću pohvalu dobio je od Yardbarkera, koji mu je dao ocjenu 9, uz riječi: “Njegova  “Njegova najbolja utakmica u sezoni. Dobar u posjedu i ključan u obrani. Njegovo blokiranje bilo je ključno u Cityjevom osvajanju tri boda.”i. Dobar u posjedu i ključan u obrani. Njegovo blokiranje bilo je ključno u Cityjevom osvajanju tri boda.”


Gvardiol je postao nezamjenjiv igrač u postavi Pepa Guardiole, te je, kao najskuplji branič u povijesti, ove sezone upisao 11 nastupa, uz jedan postignut gol.