Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

POBJEDA 'PLUSICA'

FANTASTIČNA FORMA! Zadar Plus u završnici riješio FSV, briljirale Dingle i Austin

Autor: Šime Ćurko

06.10.2024. 08:43
FANTASTIČNA FORMA! Zadar Plus u završnici riješio FSV, briljirale Dingle i Austin

Foto: LUKA JELIČIĆ



Košarkašice Zadar Plusa u trećem nastupu ove sezone upisale su treću pobjedu. Nakon Medveščaka u Premijer i Zagreba u WABA ligi, sinoć su u Jazinama u domaćem prvenstvu svladale FSV-a (72:60), ekipu koja je u prvom kolu na Višnjiku bila bolja od Zadra. FSV je bio oslabljen jer Mia Mašić i Morgan Pullins nisu bile ni u zapisniku, dok Josipa Tuftan nije igrala, no gošće su se dobro držale.


Zadranke su prvi put u drugoj dionici iskoristile jedan pad FSV-a i serijom 10:2 došle do 12 poena prednosti (36:24), ali Strilić i Krakić su ubrzo ponovo vratile susret u egal. Na poluvremenu Zadar Plus imao pet poena plusa, da bi u treću dionicu bolje ušle gošće. Malo po malo su igračice trenera Teddyja Delača pritiskale domaće, a onda tricom 18-godišnje Viktorije Vidović preuzele i vodstvo (45:46). Ipak, Trehub te Amerikanke Dingle i Austin su uzele stvari u svoje ruke i u posljednjoj četvrtini se odvojile od Riječanki.


Osam minuta prije kraja kod rezultata 58:53 Austin je pogodila tricu da bi nakon dužeg razdoblje bez koša s obje strane, poentirala i Dingle za 62:53. Taj je dvojac potom odveo domaće i na +13 i tako riješio zahtjevnu utakmicu. Dingle i Austin utakmicu su završile s po 16 poena, čemu je prva pridodala po četiri skoka i asistencije, a druga šest skokova i tri asistencije. Dvocifrena je bila i Trehub s 13 koševa, devet skokova i četiri asistencije. Dvoboj drugog kola večeras očekuje i Zadar, koji će u 18 sati biti gosti Šibenika.