Petak, 4. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ModernA EclectiC

[XXL FOTOGALERIJA] Biograd na moru ugostio modni spektakl!

Autor: Portal ZL

04.10.2024. 10:21
[XXL FOTOGALERIJA] Biograd na moru ugostio modni spektakl!

Foto: Luka Jeličić



U prepunom ambijentu Bure centra u Biogradu na Moru sinoć je održana druga po redu modna platforma ModernA EclectiC. Sudeći po odazivu posjetitelja, poznatih lica i medija ModernA EclectiC je napravila spektakl neviđen na ovim prostorima. Mjesto više tražilo se u garaži poznatog trgovačkog centra Bure kojeg su organizatori Alen Ljubić i Anita Maričić pomno transformirali u eklektičnom stilu što je publici dalo potpuno novo iskustvo mode.


Modnu večer otvorio je poznati modni brand ALDUK, koji je jedan od stupova hrvatske mode već petnaest godina, a predstavio nam je uvid u svoju novu kolekciju za jesen/zimu 2024. naziva “Elpida”.


Moćna, vizualna moderna silueta nove kolekcije glam-rock prizvuka dolazi u tamnom tonu, mistične crne s pokojim akcentom u vidu sjajnih tkanina, a cijelokupna kolekcija osim tamnog dijela ima i modele u boji mesa i ružičastoj.




“Kolekcija “Elpida” ili u prijevodu s grčkog “nada” bazirana je na ljudskoj svijesti gdje stvari često vidimo crnima, pesimističnima, ali uvijek je tu negdje iza ugla ELPIDA koja nam vrlo lagano odjene “ružičaste naočale” tj. stvori nam optimističan pogled na zbivanja oko nas.



Zimska kolekcija


Upravo taj psihološki trenutak postalo je netipična inspiracija za ovu kolekciju. ALDUK uvijek svoj dizajn bazira na funkcionalnosti, ali i dodatnoj vrijednosti gdje se u odjeći s njegovim potpisom osjećate poput modernog superheroja.


Poznati dizajner kojeg rijetko viđamo na modnim pistama, ali redovito predstavlja svoje projekte putem modnih kampanja je oduševio mnogobrojnu publiku u Bure centru.


DeLight je predstavio zimsku kolekciju koja je pažljivo osmišljena do posljednjeg detalja, a predstavlja savršen spoj elegancije i ženstvenosti s pomakom ka modernom.


Klijentice koje svoje povjerenje poklone ovom hrvatskom brandu bit će oduševljene odijelima u bojama izrađenih od vrhunskih prirodnih tkanina. Dominantne boje sezone u skladu sa svjetskim trendovima jesu bordo i plavičaste nijanse koji svaki komad čine još upečatljivijim.



Zemljani tonovi


Kolekciju koju nam je DeLight predstavio nudi čitav spektar odjevnih komada – od odijela, svilenih košulja, viskoznih i vunenih haljina. Naglasak same kolekcije bio je na kaputima istkanim od najfinijih niti, a posebna pažnja se pridala konstrukciji i izradi koje su baza brenda koji se s ponosom diči svojom kvalitetom.


Svi navedeni detalji ne samo da pridonose vizualnom identitetu kolekcije i brenda već garantiraju dugotrajnost i kvalitetu čineći svaki komad najboljim izborom u jesensko/zimskoj garderobi.


JET LAG by Jasmina Arnautović inspiraciju je za novu kolekciju jesen/zima 2024. pronašla u Arizoni nazvavši ju “Grand Canyon 024.” Dizajnerica je kroz kolekciju provukla zemljane tonove od bež, smeđe, boje tople čokolade, bordo pa sve do svijetlo pink, svjetlucavih tirkiznih komada namijenjenu muškarcima i ženama s velikim naglasnom na detalje i siluetu.


Atelier Igor Todorović predstavili su modnu kolekciju “Bambola Spring Summer 2025.” koja pobuđuje duh 60. godina prošlog stoljeća, slaveći emancipaciju i snagu žene. Centralni motiv kolekcije je žena koja vlada vlastitim odlukama i identitetom, prikazana kao “lutka” koja je samosvjesna i autentična.



Tradicija i moderni izraz


Fokus kolekcije je na savršenom kroju i promišljenom dizajnu koji ističe ženstvenost, a istovremeno zadržava eleganciju i suptilnu zavodljivost. Posebna pažnja posvećena je tkaninama i ručnoj izradi, koristeći češke kristale i inovativne materijale.


Kolekcija spaja tradicionalno modno nasljeđe sa modernim izrazom, stvarajući suvremen i bezvremenski izgled. Paleta boja temelji se na klasičnoj crno-bijeloj, sa upečatljivim detaljima u burgundi crvenoj, što dodatno ističe stav žene koja sigurno korača kroz život i modu.


Modni dodaci su nadopunjavali kolekciju, naglašavajući estetiku i konceptualni pravac Ateljea, te pružaju cjelovitu viziju modernog, snažnog ženskog stila.


Natalija Smogor predstavila je svoju kolekciju na ovogodišnjoj Moderni kroz viziju sofisticirane, ženstvene, seksi i razigrane “Blacky” žene. Ova žena je uvijek spremna za izlazak, sa prepoznatljivim stilom koji balansira između elegancije i zavodljivosti.



Razigrani krojevi


Smogor dizajn prikazuje ženu koja voli da se dotjera, bilo da je u pitanju lepršava svilena haljina za opušteno ispijanje kave, ili glamurozna mini suknja i top za večernji izlazak. Kolekcija sadrži širok spektar komada, od elegantnih hlača i majica sa volanima do dugih lepršavih haljina izrađenih od luksuznih materijala poput čipke, svile, satena i muslina.


Posebni detalji poput zlatnih gumbića daju dodatnu notu glamura i čine svaku kombinaciju jedinstvenom. “Blacky” žena je oličenje modernog stila, slobode i ženstvenosti, a njen izgled uvijek odiše samopouzdanjem i zavodljivošću.


Charm&S iza kojeg stoje Maja Živković i Sandi Babić predstavile su svoju novu modnu priču “FEARLESS”. Modna kolekcija predstavila je ženstvenu, profinjenu i neustrašivu ženu, a posebnu dimenziju njihovoj modnoj priči daju razigrani krojevi i zanimljivi detalji koji stvaraju posve novi doživljaj odjevnog predmeta.


Haljine su čišćih formi, s tek decentnim intervencijama u kroju što ih čini savršenim stilskim suputnikom za brojne svečane prigode, a koje će, bez obzira na hirovite trendove, baš uvijek izgledati sjajno. Kompleti i haljine izrađeni su od viskoze, trapera, vune ili lame svjetlucavih materijala, a kaputi od čiste vune te kombinacije alpake i vune.



Prepoznatljivi rukopisi


BiteMyStyle by Zoran Aragović premijerno je predstavio novu kolekciju “Glitz”, a svoje eklektične kombinacije boja, printeva i tekstura Zoran je upotpunio blještavim tkaninama i šljokicama koje su u prvom planu kolekcije.


Od kolorita uz nezaobilazne crne i srebrne kombinacije Zoran je koristio rozu, kraljevsko plavu, ali i pastelne nijanse žute i narančaste. Predimenzionirani kaputi, maksi haljine i odijela samo su dio onoga što dizajner predlaže za nadolazeću sezonu.


Midi suknje koje prate liniju tijela Aragović upotpunjuje sportskim majicama BITE ME natpisom izrađenim od ugodne pamučne felpe jer važno mu je da u svakoj novoj kolekciji zadrži svoj prepoznatljivi rukopis, ali isto tako i da osvježi svoj dizajn sa zanimljivim detaljima.


Hologramski efekti na zimskim kaputima i kratkim jaknama ili pak “poderani” traper od kojeg su izrađene lepršave haljine glavni su aduti BiteMyStyle modne priče.


Optika Visus iz Biograda na Moru također je predstavila kolekciju sunčanih naočala za jesen/zimu 2024/25. koja se odlično upotpunila na modni izlaz BiteMyStyle by Zoran Aragović te sve posjetitelje upoznala sa “must have” sunčanim naočalama u nadolazećoj sezoni.



Brojni suradnici


Za besprijekoran make up pobrinuli su se vizažisti Chix Threading bara koji su koristili savršene make up proizvode branda Collistar te napravili moderan wet i glam look koji je popratio sve kolekcije dizajnera.


Svi posjetitelji sinoć u ambijentu Bure centra mogli su osjetiti i mirisne note Aqua Allegoria Flora Bloom parfema koji je oduševio sve prisutne, a kojeg se ekskluzivno može pronaći u svim Muller parfumerijama koje su također bile beauty partner projekta ModernA.


Za lijepu i njegovanu kožu svih modela pobrinuli su se skin care eksperti Dermalogice koji su koristili serum BioLumin-C Night restore koji poboljšava blistavost i tonus kože, obnavlja barijeru kože te popravlja kožu od oštećenja. Na ModernA projektu se ekskluzivno mogao vidjeti i automobil Renault Rafale E-Tech full hibrid kojeg je predstavila autokuća RB Auto.


Za odličnu glazbenu atmosferu pobrinuo se DJ Meshi, Hrvoje Čirjak na kongama te plesa skupina Heelicious ,a nakon revije svi uzvanici uživali su u bogatim delicijama cateringa Angelus iz Draga.


Foto


Revija ModernA EclectiC u Biogradu


avatar

Snimio: Luka Jeličić


04.10.2024. 10:14






























































































Galerija

Foto: Luka Jeličić