Četvrtak, 3. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Do Novalje

Iz Biograda kreće 2. etapa utrke CRO Race! Na snazi posebna regulacija prometa

Autor: Portal ZL

01.10.2024. 17:38
Iz Biograda kreće 2. etapa utrke CRO Race! Na snazi posebna regulacija prometa

Foto: Sport-IT

Norvežanin, 37-godišnji Alexander Kristoff, član momčadi Uno-X Mobility, pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Vodica do Sinja u dužini od 162.5 kilometara.


Kristoff je pravovremeno krenuo u svoj završni sprint u Sinju te je slavio s dužinom bicikla ispred dvojice Talijana, drugog Giovannija Lombardija (Polti-Kometa) i trećeg Alberta Bruttomessa (Bahrain Victorious).  Ovo je 95. pobjeda u karijeri za Kristoffa, a prva na CRO Raceu nakon drugog mjesta u ukupnom redoslijedu prošle godine. Samim time Kristoff će ponijeti i crvenu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu u drugoj etapi, dok je on i vodeći u natjecanju za plavu majicu koja se dodjeljuje najboljem vozaču po bodovima. Zelenu majicu na ovoj etapi osvojio je Axel van der Tuuk (Metec–Solarwatt p/b Mantel), a bijelu za najboljeg u poretku mladih vozača do 23 godine osvojio je Alberto Bruttomesso (Bahrain Victorious).


Druga etapa utrke kreće u srijedu 2. listopada iz Biograda na moru u 14:05 sati, cilj je u Novalji, na Trgu Ruža vjetrova, dolazak biciklista je predviđen između 16:48 i 17:03 sati.




– Promet u smjeru vožnje utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se apelira na vozače koji se zateknu na navedenim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika (ukoliko je to moguće i izvan kolnika) te pričekaju prolazak zaštitnice utrke. Uz navedeno, apeliramo na vozače koji se zateknu na navedenim dionicama utrke na strpljenje te da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu i predstavnika organizatora utrke, poručili su organizatori.