Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

2. HRL-jug

Zadar 2013 s pola snage do novih bodova

Autor: Alen Plahinek

28.09.2024. 17:53
Zadar 2013 s pola snage do novih bodova

Foto: Mislav Klanac



Upravo onako kako se to moglo i očekivati da će biti – rukometaši Zadra 2013 osvojili su nove bodove u 2. HRL-Jug. Upisali su mladi seniori tako prve domaće bodove u sezoni protiv slabašne Mokošice (39:16). Momčad s krajnjeg juga Hrvatske u Mocire je stigla s 11 igrača, a neizvjesnost su držali nepunih tri minute koliko je trebalo Zadranima da dođu u prvo vodstvo (2:1).


Povela je Mokošica, no na to su rukometaši Matije Merhara, na kojeg nisu danas računali , i Frane Karduma naslagali deset pogodaka. Sve ostalo do kraja utakmice bilo je puko odrađivanje posla, pa su tako i svi igrači dobili priliku osjetiti igru. Samo četiri gola zabili su Dubrovčani u prvih 30 minuta, no u drugom su koliko tolko pokazali zube.


Doduše mliječne, ali zube. Prvi puta 20 golova razlike Zadrani su imali točno deset minuta do kraja. Prvi strijelac susreta bio je Lovre Duvnjak s sedam golova , dok je Dominik Antišin dodao šest golova.




Sve je to danas u Mocirama izgledalo jednostavno i prpošno, no Mokošica nije momčad s kojom bi se Zadrani trebali uspoređivati. Nakon dva uzastopna trijumfa, mladi seniori u sljedećem kolu odlaze na ozbiljan ispit zrelosti, u Trogir kod druge momčadi kluba iz Premijer lige.