Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Hrvatski Kup NS Split

Gauni napunili Rupe za prolaz među osam

Autor: Šime Ćurko

25.09.2024. 11:14
Gauni napunili Rupe za prolaz među osam

Foto: MNK Gauni



Uspješan početak sezone za Gaune, koji su sinoć u osmini finala Kupa Središta Splita svladali momčad Rupe iz istoimenog naselja u sastavu Grada Skradina. Vice Birkić s dva i Blaž Katuša s jednim golom donijeli su Biograjcima prednost 3:0 nakon prvog poluvremena. Za goste je u 24. smanjio Josip Maleš, a dvojbe oko pobjednika riješio je Birkić svojim trećim pogotkom na utakmici, koji je postigao u 30. minuti. Za oba sastava bio je to debi u Hrvatskom kupu.


Velika novost za Gaune je da će ove sezone igrati u Drugoj HMNL Jug, nakon što su zadnje dvije bili članovi ŽNL Šibensko-kninske. Biograjcima se otvorila mogućnost nastupa u višem rangu, i to su u klubu odlučili iskoristiti. Natjecanje u Drugoj ligi Jug, koja je treći rang, počet će 19. listopada, kada će Gauni u prvom kolu biti domaćini Solinu 1980. U ligi nastupa 12 klubova. Zadnje dvije sezone u Drugoj ligi su bile Pakoštane, koje su lani završile zadnje na ljestvici, pa su izgubile status. Trebali su Pakoštanci nastupiti u osmini finala Kupa (2022. su bili pobjednici regionalnog Kupa), ali su odustali od ovog natjecanja, pa je Podstrana prošla među osam najboljih bez borbe (3:0). Suparnici Podstrane u borbi za polufinale bit će upravo Gauni.



GAUNI   5




RUPE   3


BIOGRAD NA MORU – ŠDD. Suci: Mateo Šimunov, Lucian Peleško (obojica Zadar). Strijelci: 1:0 Birkić (13’), 2:0 Katuša (15’), 3:0 Birkić (16’), 3:1 Maleš (24’), 4:1 Tolić (25’), 4:2 Dujić (25’), 5:2 Birkić (30’), 5:3 Maleš (37’).


GAUNI: Baričić, Horvat, Ćurković, Birkić, Katuša, Knez, Kulaš, Ročak, Vodopija, Tolić, Torbarina, Čirjak. Predstavnik kluba: Antonio Mitrović.


RUPE: Dujić, Stanić, Radnić, Blaić, Bajalica, Puncet, Vučenović, Maleš, Lovrić, Dujić, Milovac, Silov. Predstavnik kluba: Šimun Radnić.