Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Luka Lovre Klarica

Raduje me što je Arena postala neobranjiva utvrda

Autor: Alen Plahinek

20.09.2024. 12:23
Raduje me što je Arena postala neobranjiva utvrda

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell



Na, kako se to voli kazati, romantičan način rukometna Liga prvaka vratila se u glavni grad Hrvatske. Rukometaši Zagreba s 31:23 »razmontirali« su trenutačnog viceprvaka Europe Aalborg. Moćni Danci nisu imali odgovora na sjajnog Mateja Mandića koji je završio utakmicu s 13 obrana, kao ni na Filipa Glavaša i Luku Lovru Klaricu koji su im zabijali po sedam puta. Upravo onako kako se to moglo doživjeti preko malih ekrana, sjajni Zadranin doživio je susret i na terenu.


– Bila je stvarno super utakmica, od početka do kraja smo dominirali. Funkcioniralo je sve kako smo se prije utakmice i dogovorili. Obrana 5-1 je bila fantastična, Mandić je također »kupio« svašta i sve u svemu napravili smo spektakl u Areni. Drago mi je da je tako. Već godinu dana nismo izgubili utakmicu u Areni, tako da je postala neosvojiva utvrda. Mislim da smo se dobro spremili glede njihove polukontre. Ne znam napamet, možda se varam, ali mislim da smo cijelu utakmicu imali jednu tehničku grešku. Poznato je da su Skandinavci jako dobri u polukontri i kontri, mi smo im to u srijedu uzeli. Napadati šest na šest nikome nije lako igrati svih 60 minuta i mislim da smo upravo zbog toga i pobijedili, naravno uz činjenicu da smo mi imali baš jako dobar napad. Bio je kontroliran, znali smo što će se raditi u kojem trenutku – sumirao je Klarica te se osvrnuo na susret u Poljskoj protiv Kielcea kojeg je Zagreb izgubio 23:30.


– Odigrali smo korektno. Po meni, ni blizu kao ovo sada protiv Aalborga, što se tiče naše izvedbe. U Poljskoj smo imali jako puno tehničkih i znali smo da s takvom igrom ne možemo pobijediti Dance. Sveli smo ih na minimum i sve je ispalo super.




Osim viceprvaka Europe u skupini sa Zagrebom je i prvak Europe Barcelona, Magdeburg koji je igrao polufinale, Kielce nedavni finalist ovog natjecanja dvije sezone zaredom, ali i Szeged, Nantes i Kolstad, sljedeći Zagrebov protivnik.


– Skupina je… vjerojatno najteža u povijesti Lige prvaka. Ma ne trebamo se zamarati time, znamo da imamo dobru momčad. Većina nas je ostala na okupu, došla su jako dobra pojačanja koja su se super uklopila. Mislim da je ova utakmica samo vjetar u leđa za sljedeće, da si osvijestimo da smo na dobrom putu prema nekim dobrim rezultatima. Sljedeći tjedan idemo u goste Kolstadu. Prošle sezone smo ih dva puta pobijedili, ali to ništa ne znači. Moramo se spremiti i ozbiljno ih analizirati te pokušati doći do bodova koji bi nam jako puno značili – ističe Zadranin.


Nakon nepuna dva kola, Klarica je prvi »topnik« Zagreba s 12 golova te šest strijelac Lige prvaka.


– Ma tek je krenulo, ne razmišljam o tome da budem najbolji strijelac. Tek je počela sezona. Samo se nadam ću nastaviti da igram tako kako igram, da pomognem momčadi, da uzimamo bodove i da pokažemo svima da smo jedna dobra momčad – zaključio je ljevoruki rukometaš.