Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Još dva pojačanja

Asiah Dingle i Natalija Spaić pojačale Plusice

Autor: Šime Ćurko

20.09.2024. 10:31
Asiah Dingle i Natalija Spaić pojačale Plusice

Foto: ŽKK Zadar Plus



U ŽKK-u Zadar Plus zaključili su popis pojačanja za natjecanja u sezoni, koja će uskoro početi. Nakon što su stigle Katarina Plazibat, potom Amerikanke Tavy Diggs i Ashley Austin, pa Katarina Trehub i Sara Herceg, u posljednjim satima prijelaznog roka potpis su stavile još dvije igračice iz inozemstva. To su Amerikanka Asiah Dingle (2000., 165 cm), organizatorica igre, koja je prošlu sezonu bila u Švicarskoj (Troistorrents), gdje je prosječno igrala 30 minuta, uz 20 poena i četiri asistencije, te Natalija Spaić (1997., 170 cm) iz Srbije. Zadnji klub bio joj je Herceg Novi (Crna Gora), za koji je prošle sezone u deset utakmica u najjačem rangu za 37.9 minuta postigla 26.1 koš. Osim u Srbiji i Crnoj Gori igrala je u Albaniji i Makedoniji. Od prošle sezone u ekipi su kapetanica Lucija Štrmelj, potom Magdalena Dražić, Jelena Ljubos i Davorka Balić. Šime Kraljević, trener, tako na raspolaganju ima respektabilan sastav, s četiri igračice iz inozemstva.


Osim u Premijer ligi Zadar Plus će ove sezone igrati i u regionalnoj WABA ligi. Mjesto u tom natjecanju se po »hrvatskoj kvoti« otvorilo nakon odustajanja Raguse. U 1. kolu Zadranke bi prema rasporedu 2. listopada trebale biti domaćin Zagrebu. U ligi je devet klubova, a od hrvatskih ekipa još će nastupiti i Trešnjevka 2009.


– Zadar Plus je 11. rujna ispunio sve financijske obaveze (plaćanje kotizacije i plaćanje depozita) prema WABA ligi vezane za sezonu 2024./25. – objavili su iz vodstva WABA lige.