Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Liga prvaka

Klarica, Glavaš i Mandić "srušili" doprvaka Europe

Autor: Alen Plahinek

18.09.2024. 20:46
Klarica, Glavaš i Mandić

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell



Najavljivali su Zagrebaši kako unatoč činjenici da u Arenu dolazi viceprvak Europe, pitat će se nešto i domaće igrače. Bome se i pitalo. Silovito, dominantno, a na trenutke i zastrašujuće dobro izgledao je Zagreb protiv moćnog Aalborga i “razbio” ga s 31:23. Bila je to druga pobjeda Zagrebaša nad Aalborgom u povijesti, a ujedno i pokazatelj da prošlogodišnja sezona u kojoj je, među ostalima, i spomenuti danski prvak osjetio težinu zagrebačke Arene (30:30), nije bila slučajnost. Isprali su ovime Zagrebaši neugodan poraz pred tjedan dana u Poljskoj od Kielcea (23:30) na najljepši mogući način. Prva napadačka imena Zagreba – ljevaci. Zadranin Luka Lovre Klarica zabio je sedam pogodaka iz deset šuteva, dok je desno krilo Filip Glavaš imao sedam od sedam, uz tri sedmerca. S druge strane briljirao je Matej Mandić koji je na kraju imao 13 obrana, no njih devet je skupio već nakon prvih 30 minuta.


Istina, Aalborg koji je prije nekoliko mjeseci za jedan gol izgubio finale Lige prvaka u Zagreb je stigao i malo krnjem sastavu u odnosu na onaj koji je igrao to finale. Slavni Mikkel Hansen se umirovio, a jučer u Areni nije bilo ni prvog vratara Niklasa Landina, kao ni Henrika Mollgaarda, gotov dva metra i 110 kilograma ogromnog specijalista za obranu. No, ne umanjuje to prvoklasnu predstavu Zagrebaša koji su krenuli su susret u “petoj brzini” na obje strane terena. Nakon 12 minuta na semaforu je bilo plus četiri (7:3) i navedenu razliku Zagrebaši nisu ispuštali do kraja. Pitanja glede pobjednika susreta rukometaši Zagreba prelomili su od 46. do 50. minute kada rade seriju 4:0, uz tri gola Dibirova. Na to sve se nadovezala i katastrofalna večer lijevog krila Danaca Bartholda koji je susret završio s realizacijom tri od 10, što je uistinu rijetkost u modernom rukometu. Jedino kod Zagreba tko je iole podbacio, to je bila popunjenost Arene, no za vjerovati je kako će se i to u sljedećim susretima poboljšati.


Vremena za odmor kod Zagrebaša nema previše jer u subotu igraju protiv Poreča u Premijer ligi, a onda u srijedu odlaze kod prošlosezonske “mušterije” Kolstada.