“Priznajem optužbe u cijelosti”, rekao je 71-godišnji Dominique Pelicot, prenio je BFM TV čiji je novinar bio prisutan u zgradi suda.


“Ja sam silovatelj kao i svi ostali u ovoj prostoriji (…) Molim suprugu, djecu, unuke da prihvate moje isprike. Kajem se zbog toga što sam učinio. Molim za oprost pa makar bilo neoprostivo”, rekao je Pelicot.




Pelicot se suočava s optužbama koje uključuju silovanje, grupno silovanje i razne povrede privatnosti snimanjem i dijeljenjem seksualnih fotografija. Rekao je u sudnici da je imao teško odrastanje i da je i sam bio žrtva silovanja. Povremeno je i zaplakao, prenose francuski mediji.


Njegova bivša supruga, 72-godišnja Gisele Pelicot bila je u sudnici. “Teško je čuti iz usta gospodina Pelicota ono što je upravo rekao”, rekla je Gisele Pelicot, prenose francuski mediji.


Tužitelji su rekli da je Dominique Pelicot nudio seks sa svojom suprugom na web stranici i snimao silovanje. Osim njemu, sudi se još 50 muškaraca optuženih za silovanje u južnom gradu Avignonu.


Neki optuženi rekli su da su vjerovali da se Gisele Pelicot pretvarala da spava, a da je zapravo pristala na seks. Ako ih se proglasi krivima, prijeti im do 20 godina zatvora.


Gisele Pelicot inzistirala je da suđenje bude javno kako bi razotkrila njega i druge muškarce optužene za silovanje te rasvijetlila seksualno nasilje, rekli su njezini odvjetnici.


Mnogima je Gisele Pelicot postala simbol borbe protiv seksualnog nasilja u Francuskoj. Stotine ljudi, uglavnom žena, okupilo se u subotu u gradovima diljem zemlje kako bi joj izrazili podršku.