Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PRIOPĆENJE

Zadarska nadbiskupija: "Svećenik je razriješen svih službi, izražavamo svoje suosjećanje i žaljenje!"

Autor: G.Š.

17.09.2024. 12:05
Zadarska nadbiskupija:

Foto: Arhiva ZL/Mislav Klanac



Zadarska nadbiskupija oglasila se oko slučaja don Darka Marušića, župnika Perušića Benkovačkog. Njega se sumnjiči za seksualno uznemiravanje maloljetnice. Priopćenje prenosimo u cijelosti.




– Nadležna policijska uprava obavijestila je Zadarsku nadbiskupiju da provodi izvide nad don Darkom Marušićem. Zbog delikatnosti situacije, spomenuti svećenik razriješen je svih službi u Nadbiskupiji.  Da bi se osigurala daljnja pastoralna služba za vjernike u župi Perušić, Nadbiskupija je poslala trenutno slobodnog svećenika da nedjeljom služi svetu misu, dok se ne pronađe trajnije rješenje.


Zadarska nadbiskupija podupire sve istražne radnje nadležnih institucija.  Svjesni da je i sâma osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela na štetu maloljetnika od strane svećenika uvijek težak udarac mogućim žrtvama, zajednici vjernika i cjelokupnoj Crkvi, ovim putem izražavamo svoje suosjećanje i žaljenje. Potičemo sve osobe koje su ikada pretrpjele bilo kakav oblik zlostavljanja da se jave nadležnim vlastima, poručili su iz Nadbiskupije.