Petak, 13. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

PREKRŠAJI U PROMETU

U Zadru vozio bez položenog vozačkog ispita, u Otriću vozač odbio test na droge

Autor: Portal ZL

13.09.2024. 10:00
U Zadru vozio bez položenog vozačkog ispita, u Otriću vozač odbio test na droge

Foto: Luka Jeličić



Jučer, 12. rujna u 14 sati u Zadru u Ulici Bože Peričića policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin.




Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, nakon čega je isključen iz prometa i uhićen.


Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana.


U Otriću jučer u 16.30 sati policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su automobil sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin.




Tijekom daljnjeg postupanja, policijski službenici su od vozača oduzeli manju količinu marihuane. Ponuđen test na prisutnost droga u organizmu 39-godišnjak je izričito odbio.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, vozač je prekršajno sankcioniran.