Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

kolanjsko polje

Dražen Oreščanin posadit će mali maslinik na Pagu

Autor: Maja CELING CELIĆ/ Agroklub

12.09.2024. 20:46
Dražen Oreščanin posadit će mali maslinik na Pagu

Foto: Facebook



»Meni se ovo čini kao vrlo obična priča«, komentirao je Dražen Oreščanin naš interes o tome kako će posaditi mali maslinik na otoku Pagu, što je nedavno objavio na poslovnoj društvenoj mreži, LinkedIn.


Ovaj poznati IT-ijevac, jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija te član Upravnog odbora udruge Glas poduzetnika, je u opisu fotografije gdje s motornom pilom u ruci stoji uz suhozid, u budućem masliniku, napisao kako »izvan našeg posla postoji nešto što se zove – život, a život nas definira u našem poslu«.


Za sada krče teren na zemlji u Kolanskom polju, u dijelu koji se zove Rankovac, a sadnja je planirana u listopadu.




»Na okućnici u Šimunima već imamo desetak maslina i nešto iskustva. Plan nam je posaditi 21 maslinu, na nešto manje od tisuću kvadrata«, otkriva nam Oreščanin dodajući kako je na putu pored parcele i javni bunar, a na zemljištu i nekoliko jablana te velika smokva.


Kada je riječ o sortama masline koje će posaditi, odlučili su se za leccino, levantinku te dvije pendolino masline, za oprašivanje.


»Nemamo nikakvih većih planova osim da napravimo ulje za svoje potrebe i za prijatelje. Rado bismo kupili i još koju parcelu u polju da zasadimo još maslina«, kaže Dražen koji se o ovom poslu savjetuje s prijateljima koji imaju iskustva, ali i proučavajući literaturu te internet.


»Ovo neće promijeniti svijet, ali nas čini sretnima jer činimo nešto dobro«, poručio je Oreščanin.