Srijeda, 11. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

na plaži Punta

Ponovo se vraća besplatno Drive-in kino u Bibinjama

Autor: Đurđa Baljak

11.09.2024. 16:46
Ponovo se vraća besplatno Drive-in kino u Bibinjama

Foto: Udruga BUM



Bibinjska udruga mladih »BUM« još jednom organizira »Drive-in kino« ove nedjelje, 15. rujna, na plaži Punta. Posjetitelji će moći uživati iz svojih automobila u projekciji filma »The Beekeeper« (Pčelar), akcijskog trilera s Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi, koji se trenutno prikazuje u kinima, najavio je tajnik Toni Sikirić.


Također je istaknuo kako je ovo četvrta takva projekcija koju organiziraju u Bibinjama, te se osvrnuo na posebnost lokacije.


Jedinstven ambijent


– Projekcija akcijskog filma »The Beekeeper« održat će se na jedinstvenoj lokaciji – plaži Punta, koja svakako pruža jedinstven ambijent, s obzirom na to da se filmske projekcije na otvorenom uglavnom organiziraju na parkiralištima trgovačkih centara i sličnim mjestima, naglasio je Sikirić.




Projekcija filma započinje u 20:30 sati, dok je ulazak automobila moguć od 19:30 sati. Također, Sikirić napominje kako će oni, kao organizatori, biti prisutni na lokaciji cijeli dan, pa posjetitelji mogu doći ranije i vidjeti pripreme.


– Molimo sve da dođu ranije kako bi zauzeli propisana mjesta. Film će se prikazivati na velikom platnu širine dvanaest metara i visine devet metara, a zvuk će posjetitelji moći pratiti putem radija, spajanjem na određenu frekvenciju.


Na ulazu će biti postavljen šank s kokicama i pićem, a ako netko tijekom filma poželi nešto naručiti u automobil, dovoljno je upaliti unutarnje svjetlo i mi ćemo doći, pojašnjava Sikirić.


Posebnost ove projekcije, osim prekrasnog ambijenta plaže Punta, jest i besplatan ulaz zahvaljujući angažmanu članova udruge »BUM«.


Besplatan ulaz


– Osigurali smo besplatan ulaz za sve posjetitelje, a prava za prikazivanje filma sredili smo od Blica preko posredničke firme iz Zagreba koja će se pobrinuti za svu potrebnu opremu. U 2021. smo održali dvije projekcije, 2022. jednu, dok prošle godine, nažalost, nismo imali nijednu zbog financijskih poteškoća.


Ove godine uspjeli smo osigurati sredstva na vrijeme i odlučili vratiti drive-in kino u Bibinje, izjavio je Sikirić, dodajući kako su posjetitelji do sada mogli gledati filmove kao što su »Top Gun« i akcijski film »Nobody«.


Događanja se financiraju iz proračuna Općine Bibinje, a ostatak sredstava prikupljaju kroz donacije i članarine. Govoreći o planovima udruge, Sikirić nam je otkrio što planiraju do kraja godine.


– U listopadu planiramo otvoriti sezonu koncerata u Domu kulture Bibinje, a prvi će biti 5. listopada, kada nam dolazi zagrebački tribute bend to AC/DC – Ballbreakersi. Tijekom listopada i studenog organizirat ćemo tradicionalne turnire u kartama, a u studenom nas očekuje koncert povodom rođendana udruge.


Još nismo odlučili tko će nastupati, ali više informacija objavit ćemo naknadno. Također, 18. studenog tradicionalno putujemo u Vukovar za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje. U prosincu nas očekuju Božićni koncerti i manje aktivnosti tijekom Adventa, zaključuje Sikirić.