Utorak, 10. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

potpisan ugovor

Rekonstrukcija vrtića “Cvitić” u Turnju: Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova

Autor: Portal ZL

10.09.2024. 10:36
Rekonstrukcija vrtića “Cvitić” u Turnju: Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova

Foto: OPĆINA SV. FILIP I JAKOV



U naselju Turanj u općini Sveti Filip i Jakov, uskoro će započeti projekt rekonstrukcije i opremanja Dječjeg vrtića “Cvitić”, zahvaljujući ugovoru o javnoj nabavi radova koji je jutros potpisan između načelnika Zorana Pelicarića i tvrtke L-PROFIL d.o.o. Ovaj projekt ima za cilj poboljšanje infrastrukture i kapaciteta predškolskog odgoja, čime će se povećati dostupnost ranog obrazovanja na tom području. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 195.060,89 eura bez PDV-a, odnosno 243.826,11 eura s PDV-om.


Povećanje kapaciteta i dostupnosti


Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je osigurati adekvatnu infrastrukturu koja će omogućiti upis dodatnih 20 djece, čime će se povećati stopa sudjelovanja u ranom i predškolskom odgoju u općini sa 74,21% na 83%.


Projekt je službeno započeo potpisivanjem ugovora o bespovratnim sredstvima 17. ožujka 2023. godine između Općine Sveti Filip i Jakov, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Projekt se financira sredstvima Europske unije iz Mehanizma za oporavak i otpornost (NextGenerationEU).


Trajanje i aktivnosti projekta




Predviđeno vrijeme provedbe projekta je 36 mjeseci, zaključno do 17. ožujka 2026. godine. Aktivnosti uključuju opsežne građevinske radove koji će obuhvatiti obnovu drvene građe, hidroizolaciju i krovne konstrukcije, zamjenu vanjske stolarije, instalacija, te sanaciju zidova i podova. Posebna pažnja bit će posvećena energetskoj učinkovitosti zgrade, s ciljem poboljšanja toplinskih svojstava.


Kroz reorganizaciju prostora vrtića, predviđeno je premještanje ulaza s javne površine na pripadajuće dvorište, te će se opremiti nova jedinica koja će moći primiti dodatnih 20 djece u dobi od 3 do 7 godina.


Ovaj projekt predstavlja važan korak u poboljšanju obrazovnih usluga za najmlađe stanovnike općine Sveti Filip i Jakov, stvarajući bolje uvjete za njihov razvoj i obrazovanje.