Nedjelja, 8. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Zadar Street Food Festival

OKUSI REGIJE Počeo je Zadar Street Food Festival: 'Mislim da će biti još bolji odaziv...'

Autor: Antonia Vodan

06.09.2024. 20:44
OKUSI REGIJE Počeo je Zadar Street Food Festival: 'Mislim da će biti još bolji odaziv...'

Foto: MISLAV KLANAC



Na Puntamici je započelo osmo izdanje Zadar Street Food Festivala. Radi se o prvoj ljetnoj verziji festivala koja je okupila mnoštvo gastronomske ponude, zabave, ali i poneke novitete.


Osam kućica




– Pomakli smo Festival dosta ranije s obzirom na prošle godine kada je to uvijek bilo jesensko izdanje. Pomaknuli smo ga najviše radi vremena i straha od kiše. Želimo uhvatiti i turiste, ponuditi im nešto njima totalno novo u Zadru. Imamo osam kućica, od kojih su tri totalno nove: Blue fish food, Wunderburger house i Rosmarino bistro house. U ponudi imamo jako puno burgera koji se razlikuju po proizvodnji peciva, mesa i toppinga. Imamo i dosta različitih tortilja: s ribom, s mesom, smash burger tortilje… Imamo i slatku ponudu: za najmlađe je tu bubble tea, imamo i palačinke i sladoled. Tu je i kućica s vinima. Puno je i pomfrija i batata. Imamo šank s pićima i, naravno Aperol Bubu. Radili smo marketing koji je trebao doprijeti i do turista i do naših ljudi pa se nadamo najboljem, izjavio je Ivan Santini iz organizacijskog tima festivala.


Jedan od tradicionalnih sudionika ove manifestacije svakako je kućica Burgers & More čija se ekipa i ovoga puta potrudila pripremiti nove kombinacije okusa.


– Mi smo već tradicionalno na festivalu. Ovoga puta u ponudi imamo četiri burgera. Istaknuo bih Rock’n’Roll burger kao najspecifičniji jer u njega ide maslac s kikirikijem. Novi nam je u ponudi Royal burger koji je sa sirom Grana padano. Svaki festival nešto novo dodamo, nešto izmijenimo. Pozivam sve da dođu na festival i da uživaju u hrani, kazao je Ivan Lepur iz Burgers & More.




Foto


Street food festival


avatar

Snimio: Mislav Klanac


06.09.2024. 20:48






















Galerija

Foto: Mislav Klanac


Lokalna vina


Uz burgere, na festivalu će se moći probati i vrhunska domaća kapljica. Kućica Zadar Wine Festivala ponovno nudi najbolji izbor vina zadarske regije.




– Kao i prijašnjih godina, Zadar Wine Festival se odazvao na Zadar Street Food Festival. Smatramo da je ovo super manifestacija, posebice u ovom terminu krajem ljeta. Mislim da će biti još bolji odaziv ove godine, posebice stranih gostiju, a koncerti koji su organizirani sigurno će privući domaću publiku na Puntamiku. Mi uvijek nudimo isključivo vina zadarske regije. Želimo prezentirati lokalna vina i lokalne proizvođače. Strancima nisu poznate naše sorte grožđa i mi ih moramo upoznati s tim što je to Maraština, Pošip, Plavac, Crljenak… Imamo veliku sreću da sve te sorte rastu u našoj regiji i iznimno nam je drago da ih možemo prezentirati posjetiteljima, rekao je Ivan Stiblik.


Manifestacija je otvorena Saturnus partijem u sklopu kojeg se puštala glazba iz razdoblja 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Što se tiče glazbenog programa, posjetitelje još očekuju nastupi grupe Silente, Nene Belana te bendova Pink Noise i Desna noga jednoroga. Na programu je i Croatian Trash party, a festival zatvara koncert Indire Forze. Svi ljubitelji ulične hrane, glazbe i dobre zabave na Puntamici će doći na svoje od 6. do 15. rujna; vikendom u periodu od 12 do 24 sata te radnim danima od 16 do 24 sata, kada je festival otvoren.