Petak, 30. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

sve prisvojila sebi

U Zadru krivotvorila potpis na ugovoru o doživotnom uzdržavanju i sastavila lažnu oporuku

Autor: Portal ZL

30.08.2024. 16:00
U Zadru krivotvorila potpis na ugovoru o doživotnom uzdržavanju i sastavila lažnu oporuku

Foto: Ilustracija/Pixabay



Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjom hrvatskom državljankom u koju se sumnjiči za kaznena djela Prijevare, Krivotvorenja isprave i kazneno djelo Ovjeravanje neistinitog sadržaja.




Sumnjiči ju se da je u listopadu 2020. godine u Zadru izradila lažni Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju s predmetom ugovora na nekretnine u vlasništvu tada 78-godišnjeg hrvatskog državljanina, čiji potpis je krivotvorila te na taj način u zabludu dovela službenike nadležnog tijela, koji su temeljem takvog zaprimljenog ugovora upisali prijenos vlasništva nekretnina vrijednosti oko 200 tisuća eura s primatelja uzdržavanja na ime osumnjičene kao davatelja uzdržavanja.


Također se sumnjiči da je u veljači 2022. godine bez znanja oštećenog, sastavila lažnu oporuku s krivotvorenim potpisom oštećenog, u cilju da je koristi kao pravu te je nakon smrti osobe predala u ostavinskom postupku čime je oštetila zakonske nasljednike preminulog.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičene je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.